AM-uddannelsen (Almen Musiklærer)

Drømmer du om at leve af musik og vil du arbejde med musikledelse og musikpædagogik? På AM-uddannelsen kan du være til klassisk eller rytmisk musik, du kan spille på strenge eller tangenter, synge eller blæse. Det vigtige er, at du har noget på hjerte, når du gør det, og at du brænder for at give glæden ved musikken videre til store og små.

På AM-uddannelsen bliver du uddannet til at undervise i musik og lede musikalske sammenhænge – det kan fx være børnekorledelse, korledelse, ensembleledelse (rytmisk/klassisk), musikpædagogisk ledelse (rytmikhold, undervisning i musikskoler m.m.). Uddannelsen har et særligt fokus på at give dig musikpædagogiske kompetencer til at undervise børn i aldersgruppen 0-9 år.

Vi optager alle typer musikere og sangere og lægger vægt på, at din ’grundpakke’ som musiker/sanger er på plads. Derudover forventer vi, at du er nysgerrig og at du har lyst til – og mod på - at arbejde intensivt med musikalsk lederskab, musikpædagogik og dit eget musikerskab. 

Undervisning

Vi mener, at det bedste udgangspunkt for at være en dygtig musikpædagog og -underviser er at være en dygtig musiker. Derfor går vi op i at styrke dit musikerskab og din evne til at give det videre. Du får både undervisning i dit instrument/sang og i praksisorienterede fag som musikpædagogik, sang, kor- og ensembleledelse, arrangement, instrumentation og hørelære. Læs mere om fagene i studieordningen.

På uddannelsen arbejder vi metodisk og praksisnært. Vi har faste samarbejder med daghøjskoler, folkeskoler, musikskoler, daginstitutioner, professionshøjskoler og kirker, som sikrer, at du får en hel masse praktisk erfaring samtidig med, at du udvikler dit særlige talent.

På kandidatuddannelsen har du mulighed for at kombinere to specialiseringer, så du får netop den profil, der passer til det, du gerne vil.

Projekter/samarbejder

Som AM-studerende deltager du i DKDMs projekter sammen med dine medstuderende på de andre uddannelser. Du vil komme til at deltage i koncerter, korprojekter og i DKDMs store årsfestkoncert. Derudover kan du løbende deltage i masterclasses, workshops og du har gode muligheder for at være med i projekter på tværs af faggrupper på DKDM. 

Studiemiljø

AM-uddannelsen har et alsidigt og livligt studiemiljø. Der er ca. 30 studerende på uddannelsen og da vi optager alle typer af musikere, så er der masser af inspiration at hente hos dine medstuderende. Du deltager i alle husets aktiviteter sammen med de andre studerende på konservatoriet. Vi arbejder på tværs af studieretninger og har en del fag sammen. Det styrker både sammenholdet og fagligheden på tværs.

Karriere

Efter bacheloruddannelsen kan du søge ind på en kandidatuddannelse. På kandidatuddannelsen vælger du at specialisere dig yderligere inden for to af uddannelsens hovedfagsfagområder: musikpædagogik, korledelse, børnekorledelse, klassisk ensembleledelse, rytmisk ensembleledelse, instrumentalpædagogik/sangpædagogik, hørelærepædagogik, musikteoripædagogik. Læs mere i studieordningen.

Du bliver uddannet til at arbejde på musikskoler, højskoler, efterskoler, folkeskoler m.m. og/eller som voksen- og børnekorsleder, band- og ensembleleder. Du kan også arbejde som udøvende musiker. Der er rift om AM-uddannede musiklærere og -pædagoger og der er en meget høj grad af beskæftigelse blandt kandidaterne.

Hør om AM-uddannelsen
Kirsten Juul Seidenfaden og Per Bundgaard fortæller om AM-uddannelsens opbygning og om alt det, du kan med uddannelsen efterfølgende.
Billede fra AM_uddannelsen
Dagligdagen på AM
Få et kig ind i hverdagen, undervisningen og livet som AM-studerende fra de studerendes eget perspektiv
Om denne uddannelse

Mere information om denne uddannelse

DKDM

Uddannelser

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium uddanner musikere, sangere, musikpædagoger, kirkemusikere, komponister og tonemestre til højeste niveau inden for et bredt udvalg af fag og specialer.

et internationalt studiemiljø i unikke omgivelser

DKDM råder over enestående koncertsale, lydstudier og øvelokaler, som danner rammen for din uddannelse.