Benedicte Christiansen

Studielektor, Sprog, Entreprenørskab

Benedicte Christiansen er uddannet som sanger fra DKDM i 1995. Hun er yderligere uddannet i italiensk på Københavns Universitet og i klassisk filologi på Aarhus Universitet. Hun underviser på DKDM i italiensk for sangere og afholder skrivekurser for alle BA-studerende. 

Hun har i en årrække boet og arbejdet i Rom og Trieste, hvor hun også videreuddannede sig i det italienske repertoire hos prof. Marta Lantieri, tidligere leder af Opern Studio ved Wiener Staatsoper. Benedicte har lavet italienskforløb for DR’s kor, Den Kgl. Opera, Den Jyske Opera, Nimbus Film og Østre Gasværk Teater.  

Benedicte er også journalist. Hun er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole og har skrevet for en række medier. Især om klassisk musik og kulturpolitik.  

I perioden 2013-2018 var hun sekretariatsleder for musikskolernes brancheorganisation hvor hun blandt andet var initiativtager til og projektleder for OrkesterMester. I Danmark har skoler orkestre. OrkesterMester er et samarbejde mellem musikskolerne, Skolelederforeningen og DR Symfoniorkestret med økonomisk investering fra Nordea-fonden, medvirkende kommuner og Kulturministeriet. I 2019 blev hun administrationschef for Den Jyske Opera og medlem af sektorbestyrelsen for ledere i Dansk Magisterforening.

Se mere på www.benedictechristiansen.dk og https://www.linkedin.com/in/benedictechristiansen/