Bolette Roed

Timelærer, Blokfløjte
Bolette Roed

Bolette Roed har undervist på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium siden 2009.

Bolette Roed er solistuddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2004 med Dan Laurin og Pierre Hamon som hovedfagslærere, og allerede året efter blev hun udnævnt til Årets DR-kunstner 2005. Bolette Roed er desuden uddannet læge fra Københavns Universitet.

Med en spændende indfaldsvinkel til blokfløjten som et instrument, der også kan bruges i mange nyskabende sammenhænge, udvider Bolette konstant blokfløjtens repertoire og arbejder meget med forskellige instrumentkombinationer og repertoiremuligheder. Dette har resulteret i adskillige bestillinger og uropførelser af værker af såvel danske som udenlandske komponister.

Bolette har medvirket som solist med Concerto Copenhagen, Arte dei Suonatori, RadioUnderholdningsOrkestret, Radiosymfoniorkestret og Det Kongelige Kapel.

Bolette har endvidere en bred kammermusikalsk virksomhed og kan opleves i de unikke ensemblekonstellationer: Alpha (blokfløjte, saxofon, slagtøj), Gáman (blokfløjte, violin, accordeon), Lune Rousse (blokfløjte, violin, bratch, sang, slagtøj) og Concert Pastoral (galoubet & tambourin, blokfløjte samt diverse barokinstrumenter).

Alpha var dobbeltprisvinder ved DR's kammermusikkonkurrence 2006 og finalister i den prestigefyldte Concert Artist Guild competition 2008 i New York samt ligeledes finalister i Terem Crossover competition, Skt. Petersborg 2010.

Alpha var nomineret til Nordisk Råds Musikpris 2009.

Alphas to cd’er har begge været nomineret til P2-prisen/DMA klassisk for bedste kammermusikudgivelse, og cd’en Alpha World, med ensemblets egne arrangementer af musik fra hele verden, blev udnævnt som en af årets 5 bedste cd’er i 2010. Bolette medvirker desuden på en lang række cd’er (Dacapo, BIS, cpo m.fl.).

Bolette har modtaget en række priser, blandt andet vandt hun guld i Berlingske tidendes klassiske musikkonkurrence og har modtaget Jacob Gade Legatets store Pris.

Bolette var nomineret til Nordisk Råds Musikpris 2011.