Eva Hess Thaysen

Uddannelsesleder og lektor, Administrationen, Sang
Eva Hess Thaysen

Direkte telefonnummer: 72 26 72 33

Eva Hess Thaysen er lektor i sang samt uddannelsesleder og ansvarlig for FOKU.

Ansvarlig for faggrupperne Sang og Klaver, guitar og accordeon
Ansvarlig for FOKU (forskning og kunstnerisk udvikling)

Eva Hess Thaysen debuterede som operasanger i 1988 og sang frem til 2004 over 40 roller på scenen – primært gennem en lang årrække på Den Jyske Opera, men også med talrige sæsoner på Det Ny Teater, Aarhus Sommeropera, Den Fynske Opera, Den Anden Opera, Undergrunden og Musikdramatisk Teater. Rollerne har centreret sig omkring det lyriske koloratursopranfag, såsom Norina, Nanetta og Musetta, med afstikkere til så forskellige Mozartpartier som Nattens Dronning og Donna Anna, men også operettefaget har haft plads, med Adèle, Cunegonde og Hanna Glawari i front.

Eva Hess Thaysen har desuden været særdeles aktiv på den eksperimenterende musik- og teaterscene herhjemme og i udlandet. Hun havde i en årrække et frugtbart samarbejde med Kirsten Dehlholm og performanceteatret Hotel Pro Forma, ligesom hun har uropført en lang række værker af såvel danske som udenlandske komponister. Hun har samtidig medvirket i flere musikalske cross-over sammenhænge og hendes vokal kan således høres på flere jazzindspilninger - eksempelvis Palle Mikkelborgs Aura med Miles Davis.

Eva Hess Thaysen har optrådt i oratorier og orkesterværker med alle danske symfoniorkestre og har desuden været solist med Den Polske Nationalradios Symfoniorkester, Malmø Symfoniorkester og Royal Liverpool Philharmonic. Hun har optrådt på festivaler over hele Europa og har indspillet flere CD’er, hvoraf kan nævnes Sange af Carl Nielsen (Rondo), Charlotte i Weyses opera Sovedrikken med DR-Underholdningsorkestret (Dacapo), Sange af Dan Marmorstein (Classico) og to indspilninger af vokalsoloen i Carl Nielsens 3.symfoni med hhv. Odense Symfoniorkester (Kontrapunkt) og Royal Liverpool Philharmonic (Classico).

Lied-genren har altid haft en fremtrædende plads i Eva Hess Thaysens hjerte. Hun har givet talrige koncerter i musikforeninger landet over, og har i 12 år været formand for Det Danske Sangselskab, som ikke alene har en sæson på ti årlige Liedkoncerter i København, men også hver sommer arrangerer mesterkurser for sangere og pianister med prominente internationale kunstnere.

De seneste otte år har Eva Hess Thaysen koncentreret sit virke om uddannelse og undervisning af unge sangere. Hun har uddannet sig til Master i Elitesangpædagogik på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun siden 2006 har været ansat som Uddannelsesleder for Vokalområdet, Kirkemusik og Tidlig Musik. Samme år blev hun inviteret til at undervise i sang ved Bel Canto Institute’s kurser i Firenze, hvor hun netop har afsluttet sin syvende sæson.

Uddannelse

  • Bachelor i litteraturvidenskab fra Hamilton College, New York, USA (1980)
  • Diplomeksamen i sang fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (1987)
  • Debut fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (1989)
  • Master i Elitesangpædagogik fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (2008)
  • Learn2Lead (2009)

Fagligt organisatorisk arbejde

  • Musikteatret Undergrunden – medlem af bestyrelsen siden 2009 - fra 2011 som formand
  • Det Danske Sangselskab – medlem af bestyrelsen siden 1996  - fra 2000 som formand
  • Copenhagen Operafestival – medlem af det kunstnerisk rådgivende udvalg siden 2009
  • Dansk Skuespillerforbund – medlem af operaudvalget siden 2004
  • Solistforeningen af 1921 –  suppleant i bestyrelsen siden 2000