Gert Mortensen

Professor, Slagtøj
Gert Mortensen

Gert Mortensen (f. 1958) er uddannet fra DKDM's og siden 2000 ansat som slagtøjsprofessor samme sted. I 25 år var han solopercussionist i Det Kongelige Kapel, samtidig med at han vandt anerkendelse som en af verdens førende koncertpercussionister. Han har som solist optrådt ved koncerter og i tv/radio i det meste af Europa, USA, Japan, Australien og Kina. Han har spillet på talrige internationale festivaler, heriblandt Proms i Royal Albert Hall med BBC Philharmonic, The Barbican, ISCM World Music Days, Warzaw Autumn, Edingburgh Festival, Festspillene i Bergen, Estate Musicale Venice, Beijing Percussion Festival, The Stockhausen Festival samt Philharmonien i Berlin.

Gert Mortensen har siden 2004 intensiveret sin koncertvirksomhed i Kina, hvor han har optrådt i talrige storbyer fra Shenyang i nord til Guanzhou i syd, herunder berømte venues som det mægtige National Center for Performance Arts, Beijing samt Shanghai Grand Theatre. Han har været solist med Beijing Symphony samt repræsenteret Danmark under verdensudstillingen EXPO 2010 i Shanghai. Han har givet forelæsninger og masterclasses og tillige haft programmer på det nationale kinesiske CCTV og som direkte følge heraf været en af grundlæggerne af verdens første Music Confucius Institute på DKDM oprettet under det kinesiske præsident besøg i København 2012.

Gert Mortensen afholder jævnligt masterclasses over hele verden og har været instruktør i European Union Youth Orchestra under ledelse af Claudio Abbado samt i National Youth Orchestra China grundlagt af Carnegie Hall i New York 2017. 

En række af Skandinaviens førende komponister har komponeret værker til Gert Mortensen - heriblandt Per Nørgaard, Sven-David Sandström, Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Poul Ruders og Askell Masson. Gert Mortensen har indspillet for BIS, DG, OUR og Dacapo Records.

Gert Mortensens YouTube-kanal Artbeat

Læs mere på www.gertmortensen.com.