Giordano Bellincampi

Studielektor, Direktion
Giordano Bellincampi

Giordano Bellincampi er født 1965 i Rom og uddannet hos blandt andre Jorma Panula ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Han debuterede som dirigent i 1994 med Odense Symfoniorkester efter en aktiv karriere som orkestermusiker, blandt andet som basunist i Det Kongelige Kapel. Siden har han regelmæssigt dirigeret samtlige danske samt førende europæiske, amerikanske og asiatiske orkestre og operahuse. 

Fra 1997-2000 var Giordano Bellincampi chefdirigent for Athelas Sinfonietta og fra 2000-2005 for Sjællands Symfoniorkester. Fra 2005-2013 var han chef for Den Jyske Opera, og sideløbende med denne post har han udbygget sin omfattende internationale dirigentkarriere. 

Han debuterede på Det Kongelige Teater i 2000 med Puccinis La Bohème og har siden regelmæssigt dirigeret operaer af Puccini samt andre hovedværker på teatrets scener, heriblandt VerdisAida i forbindelse med Operaens åbning i 2005. Samme år debuterede Giordano Bellincampi ved Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf med Puccinis La Bohème og i 2006 på Cincinnati Opera med Puccinis Tosca.

Fra 2012 har han været chefdirigent for Duisburger Philharmonikerne og for orkestret I Pomeriggi Musicali i Milano.

Læs mere på imgartists.com

Foto: Andreas Köhring