Helene Gjerris

Professor, Sang
Helene Gjerris

Helene Gjerris er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og École Philippe Gaulier i London. Hun debuterede fra DKDM’s solistklasse i 1997 og supplerede med en masteruddannelse i elitesangpædagogik i 2007, ligeledes fra DKDM.

Helene Gjerris har en stor og alsidig virksomhed som opera-, lied- og oratoriesanger. Desuden har en væsentlig del af hendes karriere været centreret om samtidsmusikken, bl.a. som medlem af ensemblet Figura. To af hendes største operapræstationer er også udkommet på cd: Hovedrollerne i Per Nørgårds "Nuit des Hommes" og Peter Bruuns prisbelønnede solo-opera "Miki alone."

På de europæiske barokscener har hun optrådt i operaer af Händel, Monteverdi og Cavalli. Herhjemme har hun været solist med de danske symfoniorkestre, og på Den Jyske Opera og Det Kongelige Teater har hun sunget klassiske operapartier som Carmen, Askepot og Cherubino i Figaros Bryllup. Med ensemblet Figura, som hun var med til at stifte som 24-årig, synger hun nye danske værker og eksperimenterer med nye måder at afholde koncerter på.

Helene Gjerris har modtaget adskillige priser og hæderslegater, bl.a. Aksel Schiøtz Prisen, Gladsaxe Musikpris, Musikanmelderringens Kunstnerpris, Dansk Tonekunstner Forenings hæderspris og Reumert Talentprisen og Tagea Brandts Rejselegat.

Fra 2009 har hun været ansat som adjunkt/lektor ved DKDM og parallelt hermed også som professor ved Syddansk Musikkonservatorium fra 2010-2016. I 2016 tiltrådte hun som professor ved DKDM.