Jens Elvekjær

Professor, Klaver
Jens Elvekjær

Jens Elvekjær er uddannet hos prof. John Damgaard ved Det Jyske Musikkonservatorium og har endvidere studeret hos Ferenc Rados i Budapest, Lazar Berman i Firenze samt ved Mozarteum i Salzburg og konservatoriet i Wien. Desuden har han studeret kammermusik hos Alban Berg kvartetten ved Musikhochchule Köln.

Som udøvende koncertgiver har han i mange år haft et omfattende kunstnerisk virke på højeste internationale niveau både som solist og som pianist i Trio con Brio Copenhagen, og han har gennem årene modtaget adskillige priser og hædersbevisninger (bl.a. Kalichstein-Laredo-Robinson International Trio Award, 1. pris i DRs kammermusikkonkurrence, 1. pris i Brahms Wettbewerb (Østrig), bedste ensemble i Festspiele Mecklenburg-Vorpommern). I 2005 blev han som den første dansker nogensinde udnævnt til Steinway Artist. Talrige turneer har ført ham rundt i store dele af Europa, Asien og USA, hvor han med trioen (eller alene) har spillet i legendariske koncertsale som fx Berlin Konzerthaus, Concertgebouw Amsterdam og Carnegie Hall, NY. Senest har han med stor succes været solist i Beethovens fjerde klaverkoncert med DR SymfoniOrkestret. Flere markante cd-indspilninger afrunder billedet.

Som underviser har Jens Elvekjær givet masterclasses i Europa og USA (bl.a. Yale University), og på DKDM har han som timelærer undervist hovedfagsstuderende siden 2008, heriblandt enkelte studerende i solistklassen. Fra 2012 har han været ansat som lektor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og pr. 1. april 2020 er han udnævnt til professor i klaver og kammermusik ved DKDM.

Læs mere på Trio con Brios hjemmeside.