Jens Krogsgaard Jensen

Timelærer, Sang
Jens Krogsgaard

Jens Krogsgaard, tenor, født 1962, har siden sin debut i 1996 været en markant sanger i sin generation. Hans særkende er det stærke og autentiske karakterportræt, i et tæt sammenspil mellem de vokale og dramatiske udfoldelser. Jens Krogsgaard debuterede i 2002 med stor succes på Det Kgl. Teater som Captain Vere i Billy Budd af Britten. Han blev nomineret til Årets Reumert 2003 i kategorien Årets Sanger, og fik desuden Operaens Venners Hæderspris, for portrættet af Captain Vere. Hovedrolledebuterede på Den Jyske Opera i 1996 som Tom Rakewell i Lastens Vej af Stravinsky, og var i perioden 1999 – 2007 fastansat som solist samme sted. 

I 2004 var han idémand og iscenesætter på den kunstnerisk vellykkede forestilling LiedTeater Digteren og Døden på DJO. Jens Krogsgaard er fra og med 1.6.2012 formand for Aarhus Kommunes Kunstråd (medlem siden 2008). I 2008 tog han en mastergrad i elitesangpædagogik fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han nu underviser i hovedfaget sang. I 2006 sang han i Rostock Tristan ved en koncertopførelse af 2.akt af Wagners Tristan og Isolde og i 2010 Siegmund ved koncertopførelser af Die Walküre 1.akt i Greifswald og Stralsund.

Koncertrepertoiret omfatter bl.a. Messias og Acis og Galatea af G. F. Händel, Johannes Passion (evangelist) af J. S. Bach, Die Schöpfung af J. Haydn, Elias af F. Mendelsohn Bartholdy, Requiem af henholdsvis W. A. Mozart, G. Verdi, Dvorak og A. Lloyd Webber, 9. Symfoni af L. v. Beethoven, Stabet Mater af Dvorak, Fynsk Forår af C. Nielsen, On Wenlock Edge af R. Vaughan Williams, Die Schöne Müllerin, Winterreise og Schwanengesang af F. Schubert og Dichterliebe af R. Schumann. 

Priser

  • Operaens Venners Hæderspris, 2003
  • Edith Allers Mindelegat, 1997
  • Den Gule Enkes Musiklegat 1996
  • HN-Prisen, 1995

Læs mere på www.jenskrogsgaard.com