Jeppe Just Christensen

Timelærer, Komposition

Jeppe Just Christensen er uddannet i komposition og musikteori på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2005. Har modtaget undervisning af bl.a. Hans Abrahamsen, Niels Rosing-Schow og Bent Sørensen. I 2005-06 studerede han på Hochschule für Musik, Karlsruhe hos Wolfgang Rihm og debuterede fra DKDM i 2008.

Siden 2011 underviser han i komposition på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og er en del af den kunstneriske ledelse på PULSAR-festivalen.

I sin musik arbejder Jeppe Just Christensen med forskellige former for elementer med henvisninger til hverdagsobjekter, bevægelse, barndom og nostalgi. Han er interesseret i amatørisme, folkemusik, streetmusik og arbejder bl.a. med one-man-band-koncepter. Han genbruger fundne objekter/instrumenter og bruger disse i nye konstellationer, både musikalsk og visuelt. Hans værker har været opført af blandt andre Ensemble Recherche, Klangforum Wien, Scenatet og Athelas Sinfonietta.

I 2011 startede han Jeppe Just Instituttet sammen med Matias Seibæk og David Hildebrandt. Bandet bruger bl.a. mundharper, melodikaer, sav, vinategeorgler, strengeinstrumenter, sang, div. slagtøjsinstrumenter,og forskelligt slags isenkram. Kompositionerne har referencer til bodegamiljøer, tivoli, vuggeviser, havefester, fest og ballade, og med meget stærke elementer af nostalgi, sentimentalitet og svunden tid.

Jeppe Just Instituttet har spillet koncerter i ind- og udland på festivaller som f.eks. Spor, Wundergrund og Ultima. Desuden har Jeppe Just Instituttet samarbejdet med bl.a. Figura og Scenatet, sammen med hvem de i 2015 udgav Songs and Movements på Dacapo Records.

Jeppe Just Christensen har modtaget adskillige priser og stipendier bl.a. Wilhelm Hansen prisen i 2007, Léonie Sonnings stipendiat i 2009. samt 3-årigt stipendium fra Statens Kunstfond, 2011-14. Fra 2009-2010 var han huskomponist hos Athelas Sinfonietta Copenhagen.

Læs mere på www.jeppejustchristensen.dk