Jesper Busk Sørensen

Adjungeret professor, Basun
Jesper Busk Sørensen

Jesper Busk Sørensen (født i Grenaa i 1980) har siden 2009 været ansat som basunist i Berliner Philharmonikerne, som af mange anses for at være verdens bedste symfoniorkester. Som den fjerde dansker i orkestrets 130-årige historie konkurrerede han sig ind på en plads, som ikke havde været besat i 8 år. Jesper Busk Sørensen har turneret i det meste af verden, både som orkestermusiker, solist og som gæstelærer ved forskellige musikkonservatorier. Han er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium i 2005, med efterfølgende solistklasse ved Northwestern University i Chicago, USA. Derudover har han studeret hos Jesper Juul Windahl.

Inden Jesper Busk Sørensen kom til Berliner Filharmonikerne, var han ansat i Aarhus Symfoniorkester i syv år. Sammen med sine messingkolleger fra Berliner Filharmonikerne spiller han i Berlin Philharmonic Brass Ensemble, orkestrets ældste ensemble, med en aktiv turnévirksomhed i både Europa, USA og Asien. Derudover er han medlem af Den Danske Basunkvartet.

Jesper Busk Sørensen har været adjungeret professor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium siden studieåret 2015-16.