Jesper Juul Windahl

Professor, Basun
Jesper Juul Windahl

Jesper Juul Windahl er en markant udøver med et omfattende virke som orkestermusiker, solist og kammermusiker på internationalt niveau samt undervisningserfaring fra flere konservatorier og et sideløbende virke som dirigent.

Jesper Juul Windahl er født 1973. Efter studentereksamen fra Thisted Gymnasium blev han uddannet som basunist ved Det Jyske Musikkonservatorium fulgt op af studier i Paris, Chicago og London samt ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvorfra han debuterede i 1998. Som kun 23-årig blev han ansat som 1. solobasunist i DR Symfoniorkestret, og i denne fremskudte position har han virket lige siden. I en årrække var han desuden fast medlem af Athelas Sinfonietta, ligesom han har været meget aktiv som kammermusiker i forskellige sammenhænge. Bl.a. har han været initiativtager til ensembler som Den Danske Basunkvartet og Danish Brass Quintet.

Jesper Juul Windahl har været prisvinder i flere internationale solistkonkurrencer og var i 2000-2001 udpeget som årets DR P2 kunstner. Han har derudover været solist i mange sammenhænge, bl.a. med en række internationale orkestre som Südwestrundfunk Sinfonie-orchester, Bayerischer Rundfunk, München, og Suisse Romande orkestret.  Som solist har han indspillet flere CDer, heriblandt Romantic Trombone Concertos med DR Symfoniorkestret. Endelig har han været meget aktiv inden for skabelsen af ny dansk basunlitteratur og uropført et større antal værker for basun.

Jesper Juul Windahl har undervist på konservatorierne i København, Aarhus, Esbjerg og Malmö. Han er endvidere uddannet som dirigent ved DKDM og har igennem de senere år haft opgaver som dirigent ved bl.a. DR Underholdningsorkestret, Athelas Sinfonietta, DR Symfoniorkestret samt landsdelsorkestrene. I 2009-2012 var han chefdirigent ved Prinsens Musikkorps.

Læs mere på http://jesperjuul.eu/

Foto: Thomas Juul