Kurt Levorsen

Timelærer, Orgel/Kirkemusik
Kurt Levorsen

Kurt Levorsen har undervist i orgel ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium siden 1993.

Han er født i 1957 i Frederikshavn. Bestod i 1980 Kirkemusikalsk Diplomeksamen fra Nordjysk Musikkonservatorium i Aalborg med Niels Aage Bundgaard og Freddy Samsing som lærere. Studieophold i 1983 i Paris  hos organisterne Marie Claire Alain og Jean Langlais. Mesterkurser hos bl.a. Anton Heiler, Flor Peters, Jean Guillou, Gaston Litaize og André Isoir. Musikpædagogisk eksamen i 1984 fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus med Anders Riber som lærer. Studier i teknik hos pianisten Tove Lønskov. Har i 2004 og 2005 modtaget legater til videregående studier i improvisation hos Sophie-Véronique Cauchefer-Choplin i Paris. 

Kurt Levorsen har optrådt som orgelsolist i hele landet samt i Norge, Sverige, Tyskland, Holland og Frankrig. Han har optrådt som solist med Aalborg Symfoniorkester og fungeret i mange kammermusikalske sammenhænge. Danmarks Radio har ofte transmitteret fra hans koncerter. Blev den i 1980 ansat som organist ved Vesterkær kirke i Aalborg og fungerede der, indtil han i 1985 tiltrådte stillingen som organistassistent ved Københavns Domkirke. Siden 1994 organist ved Sct. Mortens Kirke i Næstved.

Fra 1985 til 1993 tillige ansat som orgellærer på Nordjysk Musikkonservatorium i Aalborg, og siden 1993 lærer i orgel på DKDM. Fra 1999 desuden ansat som timelærer i orgel på Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg.