Lene Langballe

Timelærer, Blokfløjte
Lene Langballe

Lene Langballe begyndte sit blokfløjtestudium på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1992. Herefter studier på Civica Scuola i Milano hos Pedro Memelsdorff med afsluttende diplom con lode i 1997. Videre studier i blokfløjte hos Conrad Steinmann og zink hos Bruce Dickey på Schola Cantorum Basiliensis med solistdiplom i 2002. Yderligere specialisering med zink i Paris hos Jean Tubery og William Dongois. 

Aktiv koncertaktivitet som blokfløjtenist og zinkenist i samarbejde med Europa’s førende ensembler for tidlig musik. Lene har grundet trioen "Festa Musicale", der har spillet en lang række koncerter i Danmark og var prisvinder ved P2’s Kammermusik Konkurrence i 2002. Fra 2003 er hun aktiv med "Authentia", et ensemble specialiseret i musik fra renæssance og barok. En række cd-optagelser med både danske og udenlandske ensembler, herunder dvd'er med optagelser fra danske slotte. 

 I Danmark har hun optrådt med Det Kgl. Kapel og medvirker jævnligt i Ars Nova og Concerto Copenhagen. Lene er medstifter af blokfløjtekvartetten "In Consort", der har bred koncertaktivitet. Hun har modtaget støtte fra flere større fonde bl.a. Augustinus, Knud Højgaards Fond og Lundbeckfonden. Fra 2009 "Artist in residence" på Holsteinborg Slot, hvor hun i samarbejde med violinisten Roberto Falcone afvikler masterclasses. Underviser på MGK på Skt. Annæ Gymnasium, Guldborgsund Musikskole. Siden 2004 ansat som underviser på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.