Manuel Esperilla

Akkompagnatør, Akkompagnatør/repetitør
Manuel Esperilla
Manuel Esperilla (f. 1976 i Spanien) er uddannet ved Conservatorio Profesional de Mérida, Conservatorio Superior de Madrid og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvorfra han debuterede i 2009. Er prisvinder i klaverkonkurrencerne Ciudad de Albacete og Rotaract i Palma de Mallorca. Har optrådt som solist med orkestrene Sinfónica de Extremadura og senest DKDM's symfoniorkester under ledelse af Michael Schønwandt.

I 1999 fik han ved konkurrence tildelt titlen "Funcionario de Carrera del cuerpo de Profesores de Música y Artes Escénicas", som giver retten til at undervise på offentlige konservatorier i Spanien. Har derefter undervist på musikkonservatoriet Hermanos Berzosa i Cáceres og Victoria de los Ángeles i Madrid. Siden 2009 har han været ansat på DKDM som akkompagnatør.

På grund af sin interesse for moderne musik dannede han i 2008 ensemblet "In Evidenza" , der virkede indtil 2012. Siden 2008 har han samarbejdet med mange danske ny musik-ensembler som Athelas Sinfonietta, Scenatet, Dygong, Ekkozone og Percurama, med hvem han har indspillet Axel Borup-Jørgensens "Music for percussion and viola op. 18" (OUR recordings). Manuel Esperilla er desuden pianist i Athelas Sinfonietta Copenhagen.