Maria Minculescu

Timelærer, Cello, Instrumentalpædagogik
Maria Minculescu

UNDERVISNINGSERFARING

Maria flyttede til Danmark i 1987 og i de første år arbejdede med at etablere celloundervisning på en række musikskoler syd for København: Brøndby, Albertslund, Glostrup, Høje-Tåstrup og Hvidovre. Her har hun medvirket aktivt til etableringen af musikskolesamarbejdet ”Pentagon”.

Nuværende ansættelser

Helikon Musik-Teater Akademi – siden 1990

Albertslund Musikskole - siden 1991

Helsingør Musikskole - siden 1994

Hillerød Junior Strygere - siden 1995

Gennem samarbejdet mellem skolens strygeorkester og strygere fra andre lande har Maria undervist børn i Ungarn, Sverige og Finland

DKDM: siden 2009 som lærer i cellopædagogik.

Som cellolærer har Maria konkurrencedygtige elever til Øresundssolist, Syddansk talentkonkurrence og Berlingske Tidendes Klassiske Konkurrence.

I de seneste år er flere af Marias elever optaget på MGK – kurser i både Helsingør og København.

KUNSTNERISK VIRKE

1982-1987 ansat som cellist ved ”Den Ungarske Opera” i Cluj-Napoca, Rumænien.

Ved siden af sit virke som cellolærer er Maria aktiv som solist, kammermusiker.

        Hun har medvirket til koncerter i Taarbæk Kirke sammen med kirkens organist, har været cellist i klaver trioen ”Sempre Corda” og ”Frederiksborg Strygekvintet”

Som orkestermusiker har Maria et langt samarbejde som instruktør/koncertmester for cellogruppen i Gladsaxe Symfoniorkester, Nordsjælland Symfoniorkester, Helikon orkester og Frederikssund Symfoniorkester.

UDDANNELSE

Maria er født og opvokset i Rumænien. I en alder af 8 år blev hun optaget på en skole for musikbegavede børn i Arad som hun afsluttede med studentereksamen.  

Samme år blev hun optaget på Musikkonservatoriet ”G. Dima” i Cluj-Napoca hvor hun studerede hos D. Cristescu og Valentin Arcu. Diplomeksamen herfra i 1982 med cello som hovedfag og cellopædagogik uddannelse.

Pædagogik relaterede kurser

- Colourstrings Summer Course at The East Helsinki Musik Institut hos Csaba/Geza Szilvay

 -Musik Mind Games v/ Michiko Yurko i 2004 og 2005