Monica Melcova

Gæsteprofessor, Orgel/Kirkemusik
Monica Melcova
Monica Melcova er født i Slovakiet, hvor hun også fik sin første musikalske uddannelse. Herefter tog hun til Wien og Paris, hvor hun uddannede sig hos fremtrædende orgelprofessorer som Michael Radulescu, Olivier Latry, Michel Bouvard og Loïc Mallié. Hun har i sin studietid vundet adskillige priser ved internationale konkurrencer.

I 2002 blev hun udnævnt som ”Organist in Residence” ved Sapporo Concert Hall i Japan, hvor hun gav masterclasses og spillede regelmæssige koncerter. I 2006 begyndte hun at undervise ved Gaston Litaize konservatoriet i Paris, og siden 2008 har hun undervist i improvisation ved konservatoriet i San Sebastian og siden 2016 også i Madrid. Hun arbejder intensivt med improvisation i pædagogisk sammenhæng, og hun har i de senere år også arbejdet med improvisation til stumfilm.

Som koncertorganist har Monica Melcova optrådt ved adskillige berømte orgler, såsom Notre Dame, Madelaine og Saint Sulpice i Paris, Sankt Wenzel i Naumburg og Hofkirche i Dresden, og hun har været solist med bl.a. Orchestre National de France. Desuden har hun været jurymedlem ved berømte orgelkonkurrencer i Dudelange (Luxemburg) og Chartres (Frankrig).

Fra studieåret 2020-21 er Monica Melcova udnævnt til gæsteprofessor ved DKDM.