Sven-Ingvart Mikkelsen

Professor, Orgel/Kirkemusik
Sven-Ingvart Mikkelsen

Sven-Ingvart Mikkelsen er uddannet på konservatorier i Esbjerg, København, Wien og Paris med debutkoncert i 1982. Han har tidligere været ansat som lærer på konservatorierne i Esbjerg og København, og han har afholdt kurser og forelæsninger på konservatorier og musikhøjskoler i Danmark og udlandet.

Som koncertorganist har Sven-Ingvart Mikkelsen spillet i en række europæiske lande og USA, og han er solist på adskillige CD-indspilninger, blandt andet med samlede orgelværker af Nicolaus Bruhns, Georg Böhm, J.-A. Guilain, Nicolas de Grigny og J.A. Scheibe. Forskning og bogudgivelser omkring Fransk barok og gregoriansk sang, komponisten J.A. Scheibe samt det historiske Compenius-orgel på Frederiksborg slot.

Som kirkemusiker har Sven-Ingvart Mikkelsen blandt andet været ansat ved Løgumkloster kirke og Frederiksborg Slotskirke. Han er nu organist ved Sankt Markus kirke på Frederiksberg.

Sven-Ingvart Mikkelsen er faggruppeleder for orgel, kirkemusik, tidlig musik og consort og siden 1. december 2019 professor ved DKDM.