Uffe Savery

Rektor, Ledelse
Uffe Savery

Uffe Savery (f. 1966) er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med diplomeksamen og musikpædagogisk eksamen i faget slagtøj. Uffe havde debut fra konservatoriet i 1992 med Safri Duo som solister med DR Symfoniorkestret.

Parallelt med studierne på konservatoriet assisterede Uffe i de københavnske symfoniorkestre: DR Symfoniorkestret, Det Kgl. Kapel og Sjællands Symfoniorkester (i dag Copenhagen Phil). Halvvejs i studierne, i 1988, stiftede han Safri Duo sammen med Morten Friis, og de besluttede i 1989 at hellige sig studierne og arbejdet med Safri Duo. Siden Uffe var 15 år, har han undervist og altid elsket at tænde en musikalsk ild hos unge musikere. Han var således også fast underviser på DKDM i årene 1992-2000.

Efter ca. 1.000 klassiske koncerter og forestillinger på den internationale scene med Safri Duo i årene 1988-2000 besluttede duoen at prøve kræfter med at komponere og producere deres egen musik, hvor de tilførte deres musikerskab og erfaringer med den klassiske minimalmusikgenre til Electronica Dance Music. Den klassiske karriere og 5 cd-udgivelser på det engelske pladeselskab Chandos betragter Safri Duo som deres Episode I, og derfor fik det nye skelsættende album med verdenshittene Played-A-Live og Sambadagio navnet Episode II. Musikken bredte sig som en steppebrand over hele Europa, Sydamerika og store dele af Asien, og gruppen er blandt Danmarks fem største musikeksportsucceser.

En rød tråd i Uffes virke gennem tiden har været at agere fra et kulturentreprenant ståsted. Derudover ønskede han at udvikle sig inden for sin store interesse for ledelse inden for kunst og kultur. Med en diplomuddannelse i kunst- og kulturledelse i ryggen blev Uffe musikchef for symfoniorkestret Copenhagen Phil i 2010. Orkestret har i Uffes ledelsestid gennemgået en omfattende udvikling, hvor Copenhagen Phil i dag er nationalt som internationalt kendt og anerkendt for at være det innovative symfoniorkester, der har formået at udvikle sig markant kunstnerisk og i forhold til at opnå et nyt, større og bredere publikum, både i koncertsalene og på de digitale platforme. Copenhagen Phil blev internationalt kendt som det første symfoniorkester i verden, der producerede flash-mobs, som senere er blevet til innovative koncertformater som ”Open Orchestra” og ”6 Afgørende Øjeblikke”.

Et for Uffe centralt ledelsesideal er aktivt på både et dagligt og strategisk plan at forholde sig til dobbelttydigheden i ”at lede”, som på en og samme tid betyder at være søgende og at gå forrest. At være søgende kræver åbenhed, nysgerrighed, at være samarbejdende og lyttende – at gå forrest kræver mod.

Uffe kombinerer sin ledelsespraksis med fortsat at være aktiv med Safri Duo. Fra sit nyt ståsted som rektor pr. 1. august 2019, og ud fra et ønske om at gøre musik til en helt central del af det at være menneske, glæder han sig til at præge fremtidens musikere og musikliv.

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix