Musikkritikere

Samtale: Hvad skal vi med musikkritikken?

Samtale med Sune Anderberg, Thomas Michelsen og Anna Ullman

  • Dato: Torsdag den 27. maj 2021
  • Tidspunkt: kl. 18:00 - 19:00
  • Sted: Carl Nielsen foyeren, Julius Thomsens Gade 1
  • Entré: Gratis billetter skal forhåndsreserveres. Husk gyldigt coronapas
  • Billetsalg: Link til gratis billetbestilling
Er der noget, som kendetegner vores forhold til musik, så er det, at vi er vældig glade for at diskutere den. Hvordan var koncerten? Kunne vi lide det nye værk eller ej? Og hvad med musikerne, spillede de godt?

Lige siden oplysningstiden har der fandtes professionelle musikkritikere. Men hvor det engang var fagspecialister, der fældede dom over tidens toner, er feltet i dag mere mangfoldigt, og flere danske kritikere kommer fra en anden baggrund end den strengt musikfaglige.

Hvad betyder det for den offentlige samtale om den klingende kunst? Og er der stadig plads til den mest komplekse og koncentrationskrævende musik i musikkritikken?

Ansvarshavende redaktør for musikmagasinet Seismograf Sune Anderberg modererer en samtale med Thomas Michelsen, musikredaktør ved Dagbladet Politiken, og Anna Ullman, tidligere musikkritiker ved Weekendavisen og forfatter til Roskilde Festival-bogen »De sidste drømmere«.

Sammen gør de status og sætter fokus på udfordringerne for dansk musikkritik i dag. Debatten finder sted i Carl Nielsen Foyeren inden åbningskoncerten for KLANG Festival 2021 med Athelas Sinfonietta kl. 19.30 i Konservatoriets Koncertsal.

Samtalen præsenteres i samarbejde mellem Seismograf, KLANG Festival og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Stockfoto: paffy/Shutterstock