Koncertsale

DKDM råder over enestående koncertfaciliteter

Konservatoriet råder over syv større koncertsale:

KONSERVATORIETS KONCERTSAL

Konservatoriets Koncertsal blev indviet i 1945. Salen har selvstændig indgang fra Julius Thomsens Gade og rummer plads til 1058 publikummer fordelt på Gulv, Balkon og Etage. 

Interiøret er et resultat af den danske arkitekt Vilhelm Lauritzens forbilledlige evne til at forene æstetisk smukke og funktionelle løsninger. Salens utraditionelle trapezform er akustisk betinget. Gulvbelægningen er en blanding af birk og teak, stolesæderne er betrukket med lysebrun oksehud og overalt er det bølgede loft og væggene beklædt med træ i lyse sorter. 

På scenen har DKDM mulighed for at samle hele sit symfoniorkester til prøver og koncerter, men salen er også velegnet til kor og mindre ensembler. I vinterhalvåret deler konservatoriet desuden salen med Copenhagen Phil. 

På væggen bag orkestret ses orglet, bygget af Marcussen & Søn, der med sine 84 stemmer er landets tredjestørste. Instrumentet er bl.a. karakteriseret ved sine iøjnefaldende vandrette ”spanske trompeter”. 

Læs mere under Udlejning/Konservatoriets Koncertsal

STUDIESCENEN

Studiescenen er en mindre koncertsal med plads til 200 tilhørere. Salen er beklædt med amerikansk kirsebærtræ. Adgang via Rosenørns Allé 22.

Læs mere under Udlejning/Studiescenen

NY SAL

Ny Sal er en nyindrettet sal med moderne AV-teknik såsom projektor med lærred, lys- og lydanlæg. Salen er tegnet af NOBEL arkitekter og indrettet som black box (2016). Den er uden sceneopbygning og med løse publikumsstole, og der er derfor mulighed for helt fleksible løsninger.

Salen har variabel akustik ved hjælp af akustikgardiner samt et solistværelse i tilknytning til salen. Der er adgang for kørestolbrugere via lift.

Ny Sal ligger i forbindelse med Studiefoyeren, der også vil kunne bruges til forskellige formål som fx buffet eller reception i forbindelse med arrangementer i salen.

Ny Sal har plads til max. 100 personer eller 90 siddepladser.
Der er indgang via Rosenørns Allé 22.

Læs mere under Udlejning/Ny Sal

HAVESALEN 

Havesalen er placeret på 2. sal med udgang til konservatoriets taghaver. Der er plads til 60 tilhørere. Adgang via Rosenørns Allé 22. 

Læs mere under Udlejning/Havesalen

ORGELSALEN 

Desuden afholdes der koncerter i Orgelsalen, hvor konservatoriets Marcussen-orgel er placeret. Der er plads til 50 tilhørere. Adgang via Rosenørns Allé 22.

SLAGTØJSSALEN

Slagtøjssalen har ligeledes plads til 50 tilhørere. Begge sale er placeret sammen med de øvrige faciliteter for hhv. kirkemusikere og slagtøjsspillere. Adgang via Rosenørns Allé 22.

CARL NIELSEN FOYEREN

Der er indgang fra Julius Thomsens Gade. Der er plads til 100 tilhørere. 

Læs mere under Udlejning/Carl Nielsen Foyeren

Derudover afholder konservatoriet koncerter rundt om i København, f.eks. i Tivolis Koncertsal, Operaen og Gl. Scene samt Dronningesalen i Diamanten.