Lydstudier

DKDM har gode faciliteter til lydoptagelse og redigering
DKDM råder over en række optagelses- og redigeringsfaciliteter, der hører under Tonemesteruddannelsen. Faciliteterne kan benyttes af alle konservatoriets studerende og lærere i samarbejde med de tonemesterstuderende. Det er muligt at få optaget demo-CD’er, CD’er til brug ved deltagelse i konkurrencer eller simpelthen at få dokumenteret repertoire, som man har indstuderet i forbindelse med undervisning eller lignende. 

For at få foretaget en optagelse – eller hvis du har spørgsmål - kan du enten kontakte uddannelsesleder ved Tonemesteruddannelsen Jesper Andersen (jesper.andersen@dkdm.dk) eller en af de tonemesterstuderende. 

I forbindelse med undervisningen har Tonemesteruddannelsen ofte behov for hjælp fra ensembler. De musikere, der deltager ved sådanne undervisningssessions, vil have første prioritet til at få foretaget egne optagelser. Det er værd at vide, da der i perioder kan være kø for at komme til.

FACILITETER

Koncertsalen og Studie 1
I studie 1 kan der foretages optagelser fra koncertsalen. Herfra optages op til 64 mikrofon-kanaler i højeste opløsning (op til DXD) på PyraMix software via Horus interfaces. Rummet er desuden udstyret med immersive audio surround lytning i 5.1.4 kanaler (Dolby Atmos, Auro 3D) på B&W 803 og Dynaudio højtalere.

Studiescenen og Studie 2
I studie 2 kan der foretages optagelser fra Studiescenen. Faciliteterne er særligt velegnede til liveoptagelser eller studieproduktion af klassiske ensembler, kor m.v. Studie 2 er udstyret med en 32 kanalers SSL4000 mixer med tilhørende Lexicon 480 rumklang enhed og et ProTools anlæg til 32 spors optagelse. Der er desuden et PyraMix-system med Horus interfaces til optagelser i DXD.

Studie 3
Optagestudie til brug for rytmiske bandindspilninger, mindre klassiske ensembler, kor m.v. Indspilningsrummet er særligt egnet til jazz/rock-produktioner og det husede i en lang årrække Danmarks Radios Bigband.
Studiet er udstyret med en ny Rupert Neve Designs 5088 analog mixerpult, suppleret med div. eksterne mikrofonforstærkere (DAD, AMS Neve, Universal Audio og Chandler Limited, Manley, Tube-Tech). Der er også et udvalg af eksterne effektmaskiner, som f.eks. Lexicon 480 rumklang, TC M5000 og to Empirical Labs Distressors.
Med kombinationen af indspilningsrummets akustiske forhold og de tekniske installationer i kontrolrummet, er studiet i den absolutte verdensklasse.
Indspilningsrummet råder også over et mindre studiesetup til indspilninger, to flygler (Yamaha og Fazioli) og et opretstående klaver (Hornung & Møller). Derudover er der et omfattende instrumentarium til rytmiske produktioner, herunder en samling guitarforstærkere (Vox, Roland, Fender, Marshall, Roland), basforstærkere (Ampeg, Fender), et trommesæt (Tama Superstar Classic) og keyboards (Nord Stage 3, Moog Subsequent).

Studie 4
Digitalt mixe- og masteringstudio centreret omkring ProTools med en AVID C24 controller. I Studie 4 er det muligt at mixe i 5.1 surround og studiet råder over en mængde soft- og hardware til audio-mastering, bla en Manley Massive Passive mastering Eq, Manley VariMU og Tube Tech SMC2b kompressor.

Studie 5
Lille redigerings- og optagerum tilknyttet koncertsalen. Her er mulighed for multispor-optagelse i ProTools via koncertsalens Horus-interfaces.

Studie 6
Lille redigerings- og optagerum som er forbundet med "Ny Sal". Fra Studie 6 kan der optages på til 32 spor i ProTools, bl.a. via RME Micstacy interface.
Rummet deles mellem tonemesteruddannelsen og Distance Learning afdelingen.

Mobilt udstyr
Tonemesteruddannelsen råder over en betragtelig mængde mobilt udstyr der muliggør optagelser i koncertsalene og på spillestederne rundt om i byen. Systemerne er yderst fleksibelt og kan klare alt fra små to spors produktioner til større optagelser op til 64 spor. Udstyret indbefatter et stort antal højkvalitetsmikrofoner (DPA, Neumann, Sennheiser, Schoeps, Royer, Coles, Beyerdynamic, AKG, Shure, Electrovoice) klangenheder og effektudstyr. Der er desuden et omfattende in-ear monitorsystem, som kan levere 16-kanals hovedtelefon-mix til ca 60 musikere.