Carl Nielsen 150 år

Ny international portal for Carl Nielsen i anledning af komponistens 150-års fødselsdag i 2015

www.carlnielsen.org kan man dykke ned i Nielsens liv, lytte til hans musik og få overblik over alle store koncerter og begivenheder i forbindelse med fejringen.

Det er DR, der er initiativtager til hjemmesiden, som er blevet til i samarbejde med Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og en række andre danske kulturinstitutioner. Det er hensigten, at kendskabet til nationalkomponisten skal udbredes ved hjælp af denne nye portal, som bl.a. byder på biografiske essays, masser af musik og billeder fra komponistens liv – frit stillet til rådighed af alle rettighedshavere.

Med bidrag fra pladeselskabet Dacapo er det muligt at gå på opdagelse i et omfangsrigt Carl Nielsen-diskotek, hvor man kan lytte til de mange fremtrædende værker. Tilsvarende har Det Kongelige Bibliotek stillet noderne til rådighed på sitet, ligesom man kan dykke ned i flere end 70 originale billeder af den danske nationalkomponist.

Sidst, men ikke mindst, er Carl Nielsen-portalen også den største samlede kalenderoversigt med de mange nationale og internationale begivenheder, der arrangeres i anledning af Nielsen-året.

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium er arrangør af flere Nielsen-begivenheder i 2015: Den Internationale Carl Nielsen Kammermusikkonkurrence arrangeret i samarbejde med DR og Det Kgl. Bibliotek, DKDM's Årsfestkoncert dirigeret af Michael Schønwandt med rent Nielsen-program samt sommerkoncerten i Tivoli med Nielsens violin-, klarinet- eller fløjtekoncert. Hvem der skal være solist ved denne koncert, afgøres ved DKDM's interne solistkonkurrence i marts. Publikum er velkommen til at overvære hele konkurrencen.

www.carlnielsen.org er et samarbejde mellem DR, Det Kongelige Bibliotek, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Odense Bys Museer, Dacapo og Carl Nielsen Selskabet.

Portalen kunne ikke være realiseret uden generøs økonomisk støtte fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat.

Carl Nielsen 2015 er under protektion af H.M. Dronning Margrethe II.