DKDM-komponist udtaget til internationalt komponist grand prix

Martin Staunings "Verdorrte Räume" skal repræsentere Danmark ved International Rostrum of Composers 2016

Martin Staunings værk "Verdorrte Räume" er blevet udvalgt af DR som årets danske bidrag til Det Internationale Komponist Grand Prix 2016 (International Rostrum of Composers).

International Rostrum of Composers har været afholdt siden 1954, først af UNESCO under FN og siden af International Music Council. Formålet er at præsentere og udveksle ny kompositionsmusik, og de eltagende værker vil blive udsendt af Den Europæiske Radiounions medlemmer. Som Danmarks repræsentant får Martin Staunings "Verdorrte Räume" mulighed for at nå ud til radiolyttere i mere end 30 lande.

Martin Stauning (f. 1982) studerer i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Hans Abrahamsen og Niels Rosing-Schow. Martin Stauning har skrevet musik for mange forskellige besætninger og arbejdet med lydinstallation og performance. Han er desuden en aktiv performer og har ud over egne værker opført værker af John Cage, Alvin Lucier og Jeppe Ernst.

Martin Stauning debuterer ved en offentlig koncert i Konservatoriets Koncertsal onsdag 5. oktober kl. 19.30, hvor Scenatet medvirker.

Læs mere om International Rostrum of Composers