Ny sangprofessor ved DKDM

Helene Gjerris er pr. 1. september 2016 ansat som professor i sang
Helene Gjerris er pr. 1. september 2016 ansat som professor i sang ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Helene Gjerris er en fremstående kunstner med en stor og alsidig virksomhed som opera-, lied- og oratoriesanger. Desuden har en væsentlig del af hendes karriere været centreret om samtidsmusikken, bl.a. som medlem af ensemblet Figura. Hun har optrådt som solist med samtlige danske symfoniorkestre og indspillet et stort antal cd’er (ikke mindst dansk samtidsmusik), og igennem årene har hun vundet og modtaget adskillige priser og hæderslegater.

Hun er uddannet fra DKDM med solistklassedebut i 1997. Sidenhen er uddannelsen blevet suppleret med en masteruddannelse i elitesangpædagogik, ligeledes fra DKDM. Helene Gjerris er en højt skattet og erfaren underviser, der siden 2009 har været ansat som adjunkt/lektor ved DKDM og parallelt hermed har været ansat som professor på Syddansk Musikkonservatorium 2010-2016, hvorfra hun har erfaring som faggruppeleder. Hun har gennemført interessante projekter inden for både kunstnerisk og pædagogisk udviklingsvirksomhed, herunder projekter med indstudering af Per Nørgårds vokalmusik, indstudering af grafisk noterede partiturer samt et 3-årigt pædagogisk udviklingsprojekt om musikdramatik for sangere og instrumentalister.

Føjer man hertil hendes spændende visioner for den videre udvikling af faget sang, fremstår for alvor konturerne af en markant kunstnerpersonlighed, der i høj grad besidder de rette forudsætninger for at varetage opgaven som professor ved DKDM.

Bertel Krarup,
Rektor

Læs mere om Helene Gjerris