Trio Amerise

Onsdag den 8. februar 2017

Debut Trio Amerise

Trio Amerise debuterer fra DKDM's solistklasse 22. februar 2017 kl. 19.30 i Konservatoriets Koncertsal

Blæsertrioen Trio Amerise består af Ragnhildur Jósefsdóttir, fløjte, Morten Lohmann Sønderskov Jensen, klarinet, og Lucia Amerise, fagot. Trioen fandt sammen i løbet af deres studietid på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2011 og blev som det første blæserensemble optaget i solistklassen for ensembler i 2013 hos professor Max Artved. Derudover har de modtaget undervisning af klarinettisterne Andreas Sundén, Larry Combs, John Kruse og Charles Neidich, fagottisten Audun Halvorsen og fløjtenisterne Anna Dina Schick, Henrik Wiese og Toke Lund Christiansen.

Trio Amerise har allerede et omfattende koncertvirke med koncert i bl.a. Københavns Domkirke, Christianskirken, Kulturministeriet, Dansk Industri, Tivoli og forskellige kunst- og kammermusikforeninger. Derudover har de optrådt i Sverige, Island og Tyskland og var blandt de 16 deltagere ved P2’s Kammermusikkonkurrence i 2014. 

Trio Amerises medlemmer er fra Island, Danmark og Sverige. Trioens navn er dog hentet fra Lucia Amerises argentinske rødder. Målet er at spille musik fra alle nordiske lande blandet med et bredt repertoire af forskellige klassiske værker. Trio Amerise samarbejder derfor med nordiske komponister om at få skrevet ny musik til trioen. Det første værk blev komponeret af den islandske komponist Hafdís Bjarnadóttir og uropført i 2014. I løbet af 2015/16 samarbejdede trioen med den danske komponist Signe Lykke, hvilket resulterede i en uropførelse af værket ”I Remember” i marts 2016. Begge værker opføres til debutkoncerten.

Læs mere om Trio Amerise

Læs mere om Trio Amerises debutkoncert