Nye 3D-oplevelser på DKDM

DKDM har investeret i et high-end 3D-lydsystem med 48 højtalere i sfærisk ophængning
Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Ny Sal gennemgår i øjeblikket en forvandling. 48 højtalere er ved at blive installeret i et halvkugleformet setup for at lægge en ny dimension til salen som moderne koncertsal.

De mange nye højtalere giver mulighed for at skabe 3D-oplevelser med lyd, også kaldet "an immersive experience". Publikum bades i lyd i alle rummets retninger, højre-venstre, foran-bagved, oppe-nede, og det skaber nye fornemmelser for nærhed og fjernhed, omsluttethed eller naturlig åbenhed.

3D-lyd oplever en stor opblomstring disse år inden for oplevelseskulturer som musik, film, teater, museer og gaming. Mange nye koncertsale indrettes til at give lytterne nye rumlige oplevelser der appellerer til et bredt publikum. Det er oplagt, at fremtidens musikere, komponister og tonemestre uddannes, så de kan udnytte de kunstneriske muligheder, der ligger i de nye teknologier.

DKDM har derfor valgt at gå all-in og investere i et high-end 3D-lydsystem, hvilket er blevet muliggjort via en stor fondsdonation. Konservatoriet vil med sit nye moderne 3D-system blive en attraktiv samarbejdspartner i det nationale musikliv, og det åbner nye muligheder for samarbejde og udveksling inden for Norden og Europa.

Alle interesserede inviteres til et åbningsarrangement torsdag den 19. september 2019 kl. 19.30, hvor konservatoriets nye rektor Uffe Savery vil indvie salen, og der vil blive opført nye 3D-værker.

For yderligere information, kontakt venligst komponist og underviser Hans Peter Stubbe Teglbjærg eller leder af tonemesteruddannelsen Jesper Andersen.