Rørelser

DKDM og de øvrige danske kunstuddannelser står bag en ny podcastserie, som skal formidle den viden, der dagligt bliver produceret på institutionerne

Podcastserien ”Rørelser” tager lytteren med indenfor på landets kunstuddannelser og møder de mennesker, der arbejder og studerer her: Hvad rører sig i deres kunstneriske praksisser, forskning og dagligdag, og hvilke rørelser foregår i en bredere forstand mellem uddannelserne og samfundet udenom?

”Rørelser” vil udkomme otte gange årligt med henholdsvis fire episoder i foråret og efteråret. Første episode er netop udkommet på samtlige podcastplatforme og har fået titlen “Digitale konsekvenser”. Episoden dykker ned i, hvad det vil sige at arbejde digitalt med kunst – har det digitale en materialitet? Og kan et digitalt interface videregive menneskelige følelser?

I denne første episode møder lytteren Mia Ghabarou, der studerer elektronisk komposition ved DIEM på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Mia skaber elektronisk musik på computere men leder også efter muligheder for at få sin krop og sin sensualitet inkorporeret i musikken. Desuden møder lytteren Honey Beckerlee fra Kunstakademiets Billedkunstskoler i København. Honey arbejder med skulpturer af elektronisk affald og af materialer, der knytter sig til digitale teknologier.

Episoden “Digitale konsekvenser” kan høres og downloades fra hjemmesiden www.rørelser.dk, hvor også de kommende episoder vil blive lagt ud. Her er det også muligt at abonnere på de kommende episoder via Apple, Google eller Spotify.

”Rørelser” bliver produceret af The Lake Radio for de syv kunstskoler under Kulturministeriet: Den Danske Scenekunstskole, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Det Jyske Musikkonservatorium, Syddansk Musikkonservatorium, Det Kongelige Danske Kunstakademi, Filmskolen og RMC – Rytmisk Musikkonservatorium.