Harpe

- En eksklusiv gruppe

”Som harpenist er man efterspurgt, og det er vigtigt, at man lærer at sige ”nej'” Det er simpelthen nødvendigt, hvis man vil overleve. Selvom man gerne vil være med til alting, så har døgnet som bekendt kun 24 timer, og det er desværre ikke altid nok.” 

”Det bedste ved studiet på DKDM må være harpen og al den vidunderlige musik man kan spille på den. Når man ind i mellem alligevel bliver sur på sit instrument, så er det dejligt at kunne tage en pause i kaffestuen og snakke med nogle af de fantastiske mennesker, som har valgt at studere her.” 

Freja Vigdis Søndergaard, harpe

Uddannelsen som orkestermusiker

Som harpenist er du en del af orkestergruppen. Du får undervisning i dit instrument og almene fag. Der bliver lagt vægt på både din kunstneriske og instrumentale udvikling, så du er kvalificeret til at blive ansat i et professionelt orkester eller ensemble. Som orkestermusiker deltager du i konservatoriets orkester og ensembler, der spiller under internationale dirigenter. Du vil også modtage auditiontræning med en professionel jury. Det forbereder dig til mødet med arbejdslivet. Pædagogiske fag giver også gode forudsætninger for at undervise på mange niveauer. 

Eksklusivt studiemiljø

Konservatoriet optager ikke mange harpenister hvert år, men de studerende udgør en eksklusiv skare, der deltager aktivt i livet i orkestergruppen. Der er specielle rum til undervisning og øvning for harpe.