Orgel/Kirkemusik

En solid baggrund til forberedelsen af det professionelle musikliv

”Her er gode, prominente orgellærere, som tiltrækker mange studerende fra udlandet. Jeg synes, at det er interessant at være en del at et så internationalt studiemiljø og spændende at møde mennesker med forskellige baggrunde og derved stifte bekendtskab med anderledes kirkemusiktraditioner.” 

Angela Wertenbach, orgel, Tyskland 

Indfri de mange krav til en organist

Som organist får du undervisning i hovedfagene solistisk og liturgisk orgelspil, hvor du lærer alle aspekter af orgelspillet: improvisatoriske, kunstneriske og tekniske færdigheder og et højt niveau af teoretisk viden. Du får også undervisning i korledelse, kammermusik og en række kirkemusikalske specialfag. 

Kandidatuddannelse med erhvervsrettet fokus 

På kandidatuddannelsen er der undervisning i børnekor, og du kommer i gudstjenestepraktik. Gudstjenestepraktikken bliver tilrettelagt i samarbejde med pastoralseminariet, som er det sted hvor den mere praktiske uddannelse af præster foregår. Dette skal give dig en solid baggrund til forberedelsen af det professionelle musikliv i tæt samarbejde med det erhvervsliv du uddanner dig til. Du har også mulighed for at vælge kandidatuddannelsen med særligt stort fokus på orgelspillet. 

Erhvervsaktive undervisere

Underviserne i orgel er alle aktive professionelle kirkemusikere med ansættelse i de omkringliggende kirker og med en betydelig international koncertvirksomhed. Som orgelstuderende vil du få rig lejlighed til at medvirke som akkompagnatør i vokale og instrumentale ensembler og hvis du har særlige evner indenfor cembalospillet, vil du også have mulighed for at indgå i tidlig musik-miljøet på konservatoriet.