Slagtøj

Konstante udfordringer i et anerkendt slagtøjsmiljø
”Slagtøjslinjen på DKDM er rigtig stor, og størstedelen af de studerende kommer fra udlandet. På trods af diverse sprogbarrierer og en forholdsvis stor udskiftning i klassen hvert år pga. udveksling har vi et virkelig godt sammenhold. Det er fedt at lære folk at kende fra hele verden! Først og fremmest socialt, men man kan også blive inspireret rent fagligt. Alle lande har forskellige traditioner og måder at spille slagtøj på, så det er bare at suge til sig!”

Lars Vestergaard Larsen, slagtøj

Uddannelsen som orkestermusiker

Som slagtøjsspiller er du en del af orkestergruppen. Du får undervisning i dit instrument og almene fag. Der bliver lagt vægt på både din kunstneriske og instrumentale udvikling, så du er kvalificeret til at blive ansat i et professionelt orkester eller ensemble. Som orkestermusiker deltager du i konservatoriets orkester og ensembler, der spiller under internationale dirigenter. Du vil også modtage auditiontræning med en professionel jury. Det forbereder dig til mødet med arbejdslivet. Pædagogiske fag giver også gode forudsætninger for at undervise på mange niveauer.

Erhvervsrelateret undervisning

Undervisningen er meget erhvervsrelateret. Som slagtøjsspiller bliver du konstant udfordret og samtidig får du optimal mulighed for kunstnerisk udfoldelse i realistiske omgivelser: professionelt arrangerede koncerter og multiprojekter.

Slagtøj i verdensklasse

Slagtøjsprofessor Gert Mortensen står i spidsen for det anerkendte slagtøjsensemble Percurama. Antallet af medlemmer i Percurama varierer alt efter det musik, der opføres. Ensemblet har turneret i mange lande og arbejdet med Per Nørgaard og Áskell Másson.