Strygere

Strygere

Gennem flere år har kandidater fra strygergruppen placeret sig godt i danske orkesterkonkurrencer
”Jeg kan godt lide at gå på DKDM, som er et stort konservatorium, for her er meget liv. Der er altid nogen at snakke med i pauserne, og vi har et godt sammenhold på min årgang. Vi kan udveksle erfaringer og lære af hinanden, og selvom vi også på en måde er konkurrenter, kan vi sagtens glæde os på hinandens vegne.”

Mads Haugsted Hansen, violin

Uddannelsen som orkestermusiker

Som stryger er du en del af orkestergruppen. Du får undervisning i dit instrument og almene fag. Der bliver lagt vægt på både din kunstneriske og instrumentale udvikling, så du er kvalificeret til at blive ansat i et professionelt orkester eller ensemble. Som orkestermusiker deltager du i konservatoriets orkester og ensembler, der spiller under internationale dirigenter. Du vil også modtage auditiontræning med en professionel jury. Det forbereder dig til mødet med arbejdslivet. Pædagogiske fag giver også gode forudsætninger for at undervise på mange niveauer.

Inspiration

Hvert instrument holder ugentlige fællestimer. Ved fællestimerne møder du dine medstuderende og får ny inspiration. Master classes med internationalt anerkendte gæsteprofessorer øger også det kunstneriske niveau.

Gode muligheder efter studietiden

Konservatoriet har gennem 10 år prioriteret at udvikle gode færdigheder hos de studerende i orkesterspil og kammermusik. Derfor vinder kandidater fra strygergruppen ofte danske orkesterauditions, ligesom unge kammermusikensembler fra DKDM jævnligt er med helt fremme i internationale konkurrencer.