Violinstuderende

Solist

Solistuddannelserne er 2-årige (3-4 årige for orkesterdirektion) og giver dig kunstneriske kvalifikationer på højeste niveau

Som soliststuderende er hovedfagsundervisning størstedelen af din undervisning. Du får dog også undervisning i fx entreprenørskab.  Du deltager også i de mange projekter, konservatoriet arrangerer. Udviklingen af dit særlige talent er undervisningens centrale element, og målet er kunstneriske kvalifikationer på højeste niveau. Masterclasses med danske og udenlandske gæstelærere giver dig en international horisont på din kunstneriske udvikling.

Som solist kan du vælge tre forskellige uddannelsesretninger (gælder dog ikke orkesterdirektion).

  1. Solist Performer. Her fokuserer du på udviklingen af dit individuelle musikalske talent til højeste niveau.
  2. Solist Kunstnerisk udviklingsvirksomhed. Her fokuserer du på udviklingen af dit individuelle musikalske talent til højeste niveau og du fordyber dig sideløbende i et kunstnerisk udviklingsprojekt.
  3. Solist med undervisningskompetence (videregående niveau). Her fokuserer du på udviklingen af dit individuelle musikalske talent til højeste niveau og du får undervisning i pædagogik på højeste niveau samt tilhørende superviseret undervisning på bachelor- og MGK-niveau.

Debutkoncert

Den højt profilerede, offentlige debutkoncert, som normalt afholdes i konservatoriets koncertsal, markerer afslutningen på dit studie og er den eneste eksamen i solistklassen.

Optagelse

Du kan søge optagelse på instrumentalt eller vokalt hovedfag, som komponist eller orkesterdirigent. Som pianist kan du også vælge at specialisere dig indenfor kammermusik, repetition og akkompagnement. Der er også mulighed for at søge om optagelse som ensemble i solistklassen.

Læs din studieordning

Alle solistuddannelserne er defineret af en studieordning, som beskriver hvilken undervisning du modtager som studerende, og hvordan dine eksamensvilkår er. Det kan du læse mere om under studieordningerne.