Mandag den 25. september 2017

Debut Christian Grøvlen

Pianisten Christian Grøvlen debuterer fra DKDM's solistklasse 4. oktober 2017 kl. 19.30

Christian Grøvlen har spillet klaver, siden han var 5 år, og er i dag en af Norges mest prominente unge kunstnere. Fra 15-årsalderen har han modtaget undervisning af professor Jiri Hlinka og får af og til timer hos ham. Christian Grøvlen blev optaget på Norges Musikkhøgskole hos professor Håvard Gimse og Lars Anders Tomter. Efter sin eksamen i 2015 blev han optaget i solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos lektor Jens Elvekjær. Sideløbende med studierne har han modtaget undervisning hos Leif Ove Andsnes, Wolfgang Plagge og Ole Edvard Antonsen.

Fra han var teenager har Christian Grøvlen optrådt som solist, akkompagnatør og kammermusiker. Han har spillet ved mange af de største festivaler i Norge, herunder Festspillene i Bergen og Oslo Kammermusikkfestival, og med bl.a. Bergen Filharmoniske Orkester, Ensemble Allegria og Nordic Harmony. Han har også spillet recitals på Edvard Grieg Museum i Troldhaugen næsten hvert år. 

I 2016 fik han tildelt Robert Levin Prisen i Oslo og året efter fik han et 2-årigt stipendium af Norges Kunstråd.

Christian Grøvlens første soloindspilning ”BACH – Inside Polyphony” udkom i juli 2017 på det anerkendte norske pladeselskab 2L Nordic Sound. Han er desuden komponist, og det første bestillingsværk blev opført af TrondheimSolistene i april 2017.

Læs mere om Christian Grøvlens debutkoncert