FAQ – Optag
Hvis du skal bruge en akkompagnatør til din optagelsesprøve, skal du selv medbringe og betale vedkommende. Du står selv for alle praktiske aftaler med akkompagnatøren.
Efter ansøgningsfristen modtager du en mail med en liste over akkompagnatører, der samarbejder med DKDM. Du kan naturligvis arbejde med andre akkompagnatører end dem på listen.
Det Kongelige Danske Musikkonservatorium er en videregående uddannelsesinstitution, hvilket stiller krav til de studerendes evne til selvstændigt og ansvarligt at kunne tilrettelægge og gennemføre uddannelsen.
Vi har ingen aldersbegrænsning for optag, men hvis du ikke er fyldt 18 år, når du søger optag, forventer vi, at du kan leve op til de krav, der vil blive stillet til dig som studerende på en videregående uddannelsesinstitution.
For bacheloruddannelser er der koordineret optag, og ansøgningen sendes til det konservatorium, der er førsteprioritet. Ansøgere kan frit søge forskellige uddannelser på forskellige konservatorier. Kandidat- og solistuddannelser er ikke koordineret mellem konservatorierne. Ønsker du at søge flere steder, skal du derfor søge og til optagelsesprøve på de relevante konservatorier.
Ansøgere fra Ukraine med midlertidig opholdstilladelse i Danmark, givet under bekendtgørelse nr. 1378 af 03/10/2022 §2, kan ansøge om optagelse som EU/EØS-ansøgere.
Alle, der bopælsregistreres i CPR, får tildelt et personnummer, som består af 10 cifre. De første 6 cifre er den registrerede persons fødselsdag, og de sidste fire tal er såkaldte løbenumre, som er 'tilfældige' (Kilde: Borger.dk).
I ansøgningsskemaet bliver du bedt om at registrere dit CPR-nummer, men hvis du ikke har et dansk CPR-nummer, skal du bare springe dette felt over og gå videre.
Hvis du har en dokumenteret funktionsnedsættelse (fx ordblindhed), som gør, at du har brug for at gå til (dele af) optagelsesprøven på særlige vilkår, kan du søge om dispensation til det.
Dispensationsansøgningen skal sendes til admission@dkdm.dk inden ansøgningsfristen.
Dispensationsansøgningen skal indeholde:
- Dokumentation for din funktionsnedsættelse
- Beskrivelse af, hvad der er brug for for at kunne gennemføre optagelsesprøven og hvorfor
- Og/eller hvilke dele af optagelsesprøven, du ikke kan gennemføre og hvorfor
Du kan finde oplysninger om nærmeste MGK-kursus på Uddannelsesguiden. Her finder du også din lokale musikskole.
Du skal medbringe dit eget instrument til optagelsesprøven.
Skal du til optagelsesprøve på harpe eller kontrabas, kan vi hjælpe med lån af instrument til prøven. I så fald skal du henvende dig til optagelseskontoret på admission@dkdm.dk
Går du allerede på en bacheloruddannelse på DKDM, er du sikret en plads på den tilsvarende kandidatuddannelse på DKDM i op til et år efter endt undervisning på bacheloruddannelsen.
Du skal dog stadig tilmelde dig din kandidatuddannelse senest 1. marts. Som BA3-studerende vil du i løbet af februar modtage en mail med yderligere information om, hvordan du tilmelder dig.
Hvis du tidligere har gået på en anden dansk eller udenlandsk videregående uddannelse (fx på et universitet eller et konservatorium), har DKDM pligt til at give dig merit for gennemførte uddannelseselementer, der kan overføres til uddannelseselementer på den uddannelse på DKDM, du er optaget på. Dette gælder også for overflytning fra et andet dansk musik musikkonservatorium.
Her kan du læse om regler for merit og den dokumentation, du skal vedlægge din ansøgning.
Optagelsesprøverne afholdes primært i januar og februar for bachelor- og kandidatuddannelser samt i maj og juni for solistuddannelserne.
Ønsker du overflytning til et andet konservatorium i Danmark, skal du udfylde et ansøgningsskema. Ansøgningsskemaet får du på dit nuværende konservatorium, hvor det også skal afleveres. Dit nuværende konservatorium sender din ansøgning til det konservatorium du ønsker overflytning til. Konservatoriet du søger overflytning til, indkalder dig herefter til en overflytningsprøve.
Deadline for ansøgning er 15. november til dit eget konservatorium.
Ved overflytning skal du være opmærksom på reglerne for merit. Læs om merit.
DKDM er en dansk uddannelsesinstitution, hvor det primære undervisningsog arbejdssprog er dansk – men hvor der både kommunikeres på dansk og engelsk.
Alle studerende og ansatte forventes at kunne kommunikere på engelsk.
Du kan finde DKDM's sprogpolitik på siden Mål og resultater.
Hvis ansøger er forhindret i at komme til hovedfagsprøven pga. sygdom, tilbydes ansøger en sygeprøve. Konservatoriet planlægger én sygeprøve. Hvis du bliver forhindret i at komme til sygeoptagelsesprøven pga. sygdom, vil du ikke blive tilbudt en ny sygeoptagelsesprøve.
Hvis ansøger ikke består prøver i de almene fag, bliver ansøgeren tilbudt en reeksamination.
Sygeprøver og reeksaminationer planlægges af konservatoriet i direkte forlængelse af optagelsesprøveperioden.
HER KAN DU LÆSE MERE
HAR DU FLERE SPØRGSMÅL?
Så tøv ikke med at skrive til admission@dkdm.dk