Hugo Selles

Fredag den 13. oktober 2017

Debut Hugo Selles

Pianisten Hugo Selles debuterer fra DKDM's solistklasse 1. november 2017 kl. 19.30 i Konservatoriets Koncertsal

Pianisten, komponisten og producenten Hugo Selles er født i 1988 i Santander, Spanien. Han har en grunduddannelse fra musikkonservatoriet ‘Jesús de Monasterio’, ”Musikene” i Baskerlandet og SAE Institute Spain. I 2013 blev han optaget på kandidatuddannelsen hos professor Niklas Sivelöv på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og i 2015 fortsatte han i solistklassen.

Hugo Selles’ vidtfavnende musikalske interesser afspejles i hans projekters forskellighed. Han er medlem af ti forskellige ensembler og projekter, som tæller soloklaver, kammermusik og forskellige andre ensembler inden for diverse perioder og stilarter. Flere af projekterne integrerer forskellige kunstarter og kombinerer musik med lyrik, billedkunst og dans.

Hugo Selles har modtaget legater fra Botín Foundation of Santander, Warner Music Spain og DKDM. Som pianist har han desuden vundet konkurrencer i Spanien, Italien, Danmark og Sverie og har optrådt i koncertsale i Europa og Australien. Han har deltaget i masterclasses hos internationale pianister som f.eks. Francisco San Emeterio Santos, Jeffrey Swann, Boris Berman, Kathryn Stott, Paul Badura-Skoda, Liisa Pohjola og Sergei Osokin.

Som komponist har Hugo Selles udforsket forskellige stilarter i sit arbejde. Hans nuværende crossover-projekt Psychic Equalizer er blevet godt modtaget blandt anmeldere og publikum. Hugo Selles har desuden skrevet flere soundtracks til spanske dokumentarfilm og er i øjeblikket i gang med at komponere værker for soloklaver og kammerensembler.

Læs mere om Hugo Selles' debutkoncert

Læs mere om Hugo Selles