Markus Kvint

Mandag den 20. februar 2017

Debut Markus Kvint

Pianisten Markus Kvint debuterer fra DKDM's solistklasse 1. marts 2017 kl. 19.30 i Konservatoriets Koncertsal

Den svenske pianist Markus Kvint har allerede skabt sig en karriere som pianist og akkompagnatør med koncerter i USA, Canada, Tyskland, Østrig og Danmark. I 2015 modtog sopranen Sara Swietlicki det store svenske Jenny Lind-legat, og Markus Kvint var med på turné i Sverige og Nordamerika som hendes akkompagnatør. Med Mignon-projektet og mezzosopranen Nana Bugge Rasmussen opfører han nyskrevet liedrepertoire af Filip Melo med Goethes tekster i centrum. Og sammen med skuespilleren Ayla Kabaca har Markus Kvint skabt en succesfuld musikforestilling til Alice Tegnérs musik, og duoen har turneret i store dele af Sverige.

Markus Kvint har studeret på Hochschule für Musik-Franz Liszt i Weimar samt ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. I 2011 blev han optaget på kandidatuddannelsen ved DKDM hos professor Niklas Sivelöv, og derefter fortsatte han i solistklassen, hvor han har fået undervisning af Friedrich Gürtler og Jens Elvekjær.

Markus Kvint har desuden deltaget i masterclasses hos bl.a. Thomas Quasthoff og Justus Zeyen, Anne-Sofie von Otter og Bengt Forsberg samt Helmut Deutsch, Bernd Zack og Boris Berman.

Han har optrådt på festivaler i Europa, bl.a. Schwarzenberg Schubertiade (Østrig), Change Music Festival (Sverige), Kleve Klavierfestival (Tyskland) og Bornholm Musikfestival.

Markus Kvint har modtaget stipendier fra bl.a. Kungliga Musikaliska Akademien i Stockholm og Anders Sandrews stipendium. To gange har han desuden fået tildelt Markus Sixten Gemzéus store stipendium til sine studier på DKDM, og med økonomisk hjælp fra Idella Foundation videreudvikler han sit soloprogram hos pianisten Konstantin Bogino i Bergamo, Italien.

Læs mere om debutkoncert Markus Kvint

Foto: Michel Thomas