Ulla Miilmann og John Kruse

Fredag den 19. marts 2021

DKDM opgraderer på træblæserområdet

Fløjtenisten Ulla Miilmann og klarinettisten John Kruse er ansat som lektorer pr. 1. april 2021

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium har ansat to nye lektorer pr. 1. april 2021: Fløjtenisten Ulla Miilmann og klarinettisten John Kruse.

DKDM’s træblæserprofessor Max Artved udtaler:

”Ulla Miilmann er en fantastisk musiker, som jeg i mange år har haft glæden af at spille sammen med i DR Symfoniorkestret. Vi har rejst igennem musikkens landskaber og har ofte klangligt og musikalsk 'smeltet sammen'. Ulla har de seneste år opnået en international anerkendelse som fløjtelærer, og jeg kunne ikke forestille mig en bedre musiker til at udvikle fløjteklassen på DKDM.

John Kruse beundrer jeg for hans fantastiske bedrifter i Det Kgl. Kapel. Hans smukke solospil i orkestret, og de gange han har stået foran orkestret som solist, er mindeværdige. På konservatoriet har jeg lært John at kende både som en utrolig inspirerende lærer og som en næsten faderlig skikkelse for sine studerende. John besidder desuden en evne til at kunne formulere citater, som sidenhen kan stå som pejlemærker for hans studerende.

Jeg glæder mig til samarbejdet med Ulla og John og tror, at vi sammen kan udvikle DKDM’s træblæseruddannelse, så den bliver en stærk markør på verdenskortet.”

Ulla Miilmann er uddannet fra University of North Carolina School of the Arts. Som 22-årig blev hun ansat som solofløjtenist i DR Symfoniorkestret i 1994 efter at have været fløjtenist i Det Kgl. Kapel i to år. Ulla har været solist med de danske landsdelsorkestre og symfoniorkestre som bl.a. Taiwan Symphony Orchestra og St. Petersburg State Academic Philharmonia. Hun har indspillet flere cd’er både som solist og som medlem af DRSO’s blæserkvintet og var initiativtager til udgivelsen af Ole Smidts solokoncerter for blæsere. Indspilningen af hans fløjtekoncert modtog en Grammynominering. I 2011 blev Ulla ansat som timelærer på DKDM og har derudover været gæstelærer på konservatorier i Strasbourg, Geneve, Leuven Belgien, Shanghai m.fl. I løbet af sin karriere har hun modtaget mange priser og legater, herunder Carl Nielsens store hæderslegat i 2017.

John Kruse er uddannet fra Det Fynske Musikkonservatorium og Conservatoire National Supérieure de Musique à Paris. Han blev ansat som soloklarinettist i Det Kongelige Kapel i 2005 efter at have været soloklarinettist i Odense Symfoniorkester i perioden 1989-2005. Sideløbende med sin orkesterkarriere har han været en aktiv kammermusiker i bl.a. Den Fynske Blæserkvintet, Trio Chalumeau, Stadler Kvintet, Trio Westwood, Nordisk Kammermusikfestival og Equinox Festival. John har indspillet adskillige cd’er både som kammermusiker og solist og har været solist med orkestre som Det Kongelige Kapel, DR Symfoniorkestret og landsdelsorkestrene, Det Tjekkiske Kammerorkester og Wroclaw Kammerorkester. Den ny musik og samarbejdet med komponisterne ligger ham meget på sinde, og han har uropført værker af bl.a. Ole Schmidt, Jesper Koch, Anders Koppel, Niels Viggo Bentzon og Bo Holten. John har været ansat som timelærer på DKDM siden 2008 og har derudover givet masterclasses på konservatorier i Bruxelles, Paris, Boston, Salerno m.fl.