Årets P2 Talent 2023

Guitaristen Jonas Egholm er udnævnt til årets P2 Talent

DKDM's soliststuderende Jonas Egholm er netop udnævnt til årets P2 Talent. 

Juryen udtaler: "Jonas Egholm er en passioneret musiker, der både har stor arbejdsdisciplin, mod og nysgerrighed i forhold til nye projekter, nye samarbejder og nyskrevet musik. P2 vil gerne bakke op om Jonas’ mod og nysgerrighed, og derfor er Jonas Egholm Årets P2 Talent 2023."

Jonas siger selv: "Jeg får lov til at lave en masse projekter, som jeg glæder mig sindssygt meget til. Og derudover kan prisen hjælpe med at få sat guitaren endnu mere på landkortet i Danmark: Det er også en mission for mig: At vise hvor fedt et instrument, det er!"

Som Årets P2 Talent vil Jonas Egholm optræde i DR P2 hele året, og P2 dækker også Jonas' debutkoncert på DKDM i september 2023.

Der vil desuden blive skrevet et nyt værk til Jonas af komponisten Sandra Boss, og til efteråret bliver værket uropført ved en koncert med Esbjerg Ensemble.

Jonas Egholm er 25 år, men har allerede vundet flere konkurrencer i ind- og udland og turneret verden rundt. I år går turen bl.a. til Brasilien og Mexico. Jonas Egholm studerer hos Jesper Sivebæk i DKDM's solistklasse, hvorfra han debuterer i september 2023. Han udgav sidste år et soloalbum med musik af bl.a. Sergio Assad og Joaquin Rodrigo, der bliver 'Ugens Album' på P2 fra 27. marts 2023.

Jonas Egholm er også optaget af den helt nyskrevne musik og medvirker i Educate·S – en nodeserie med nyskrevet, dansk kompositionsmusik rettet mod børn og unge og med guitarstykkerne indspillet af Jonas Egholm.

Læs mere på DR's hjemmeside.