DKDM modtager positiv institutionsakkreditering

Konservatoriet lever op til internationale standarder for kvalitetssikring af videregående kunstneriske uddannelser

Den 17. marts 2022 traf Akkrediteringsrådet afgørelse om at tildele Det Kongelige Danske Musikkonservatorium en positiv institutionsakkreditering.

Institutionsakkreditering giver uddannelsesinstitutionerne ansvar for og frihed til selv at fastsætte et system, der løbende sikrer kvalitet og relevans af deres uddannelser. Med en positiv institutionsakkreditering følger flere muligheder for blandt andet at oprette nye uddannelser og justere eksisterende.

Til afgørelsen er vedhæftet akkrediteringsrapporten udarbejdet af Danmarks Akkrediteringsinstitution.

Akkrediteringsrådets forperson Birthe Friis Mortensen siger om Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums 1. runde institutionsakkreditering: ”De har haft tre gennemløb af deres kvalitetssikringssystem, og kvalitetsarbejdet fremstår grundigt og systematisk. Der gøres et godt arbejde med kvalitetsrapporter, som er baseret på solide data og indeholder grundige analyser. Deres kvartalsvise statusmøder sikrer en systematisk opfølgning på kvalitetsudfordringer og udviklingsmuligheder i løbet af året, og vi kan se, at man kommer godt omkring uddannelsesretningernes videngrundlag, indhold, tilrettelæggelse og relevans”.

Rektor Uffe Savery udtaler: ”Vi er naturligvis utrolig glade og synes akkrediteringsprocessen har bragt os et positivt sted hen med en forbedret og mere handlingsorienteret kvalitetssikringspolitik, som fungerer godt. Det har været en stor opgave for konservatoriet at nå dertil, og feedback fra panel og akkrediteringsinstitution har været meget nyttig for os i det videre arbejde. Den smidighed institutionsakkrediteringen giver os fremover i forhold til at udvikle vores uddannelser, hilser vi også meget velkommen.”

Institutionsakkrediteringen varer i seks år.