Kristian Krogsøe ny orgelprofessor på DKDM

Organist og gæsteprofessor i orgel, Kristian Krogsøe, tiltræder som professor fra 1.8.

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium har netop udnævnt Kristian Krogsøe som professor i orgel. Kristian er allerede ansat på DKDM, hvor han siden august 2022 har arbejdet som gæsteprofessor i orgel – nu kan han så forkorte titlen til ’professor’.

Kristian Krogsøe er født i 1982 og uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og Universität der Künste i Berlin. Han har siden 2007 været ansat som domorganist i Aarhus og underviste fra 2009-2022 på Det Jyske Musikkonservatorium i såvel liturgisk som solistisk orgel, først som timelærer og siden 2021 som adjunkt.

Kristian Krogsøe har markeret sig som koncertorganist på et særdeles højt niveau, og hans koncerter og cd-indspilninger har høstet stor anerkendelse såvel nationalt som internationalt. Han har været solist i prestigefyldte orgelfestivaler, og han har været solist med anerkendte dirigenter og symfoniorkestre.

Rektor Niels Rosing-Schow udtaler:
”Det er mig en stor glæde på konservatoriets vegne at kunne ansætte Kristian Krogsøe som professor i orgel ved DKDM. Han har virket på konservatoriet et par år som gæsteprofessor, så vi har allerede nydt godt af hans store kunstneriske udblik og oplevet ham som en skattet underviser for vores orgelstuderende. Jeg er ikke i tvivl om, at DKDM med ansættelsen af Kristian Krogsøe får en professor, der vil engagere sig helhjertet i fagets fortsatte udvikling og være med til at sikre, at vi ude i landet vil få kommende generationer af højt kvalificerede organister.

Trods sin unge alder, har Kristian Krogsøe udfyldt rollen som organist i Aarhus Domkirke i 16 år og skal ifølge ham selv bæres ud derfra. Da han for to år siden fik muligheden for at træde til som gæsteprofessor på DKDM, øjnede han muligheden for at udvide sit professionelle virke og fandt en tilfredsstillende løsning på at dele sit professionelle liv mellem Århus og København. Da Kristian var virkelig glad for jobbet på DKDM, sprang han straks til, da muligheden for fastansættelse bød sig.

”DKDM har et virkelig godt faggruppemiljø og det største af sin slags i Danmark, og så er det virkelig spændende for mig at arbejde i et miljø med et godt internationalt udsyn, da det både kommer de studerende og underviserne til gode,” udtaler Kristian Krogsøe.

Det internationale udsyn og det fremtidige arbejde
Netop det internationale udsyn er et vigtigt fokus for Kristian, som selv har gået på solistklassen i Berlin, og som gerne vil bidrage til endnu bedre udvekslingsmuligheder for de studerende på DKDM. ”Som organist tager man ikke lige sit instrument på ryggen, så det er både vigtigt og horisontudvidende for orgelstuderende at komme ud i verden og prøve forskellige orgeltyper. De franske orgler er væsensforskellige fra for eksempel de tyske, og det er vigtigt for den enkelte organists videre kunstneriske praksis at have lyden af de forskellige orgler i baghovedet,” mener Kristian Krogsøe.

Som orgelprofessor på DKDM vil Kristian Krogsøe være med til at sikre det høje faglige niveau gennem undervisning, og han vil arbejde mod, at organister klædes bedst muligt på til at være en stærk spiller i forhold til musikudøvelse i kirkerne. Samtidig ligger det ham på sinde at skabe en gensidig forståelse blandt musikere for hinandens roller i det musikalske samarbejde – med udgangspunkt i sin egen faggruppe, organisterne. Denne forståelse begynder ved at sikre det gode samarbejde mellem de orgelstuderende og konservatoriets øvrige faggrupper, hvilket Kristian Krogsøe gennem sin ansættelse vil arbejde på.

Du kan læse mere om Kristian Krogsøe her