Mindeord for Bodil Westergaard

Læs Per Bundgård og Erik Højsgaards mindeord

Bodil Westergaard, tidligere docent i hørelære ved DKDM, døde onsdag den 10. januar.

Bodil blev ansat som docent i hørelære på DKDM i slutningen af 1960’erne, og hun underviste i faget i mere end 40 år. Talrige studerende har gennem årene kunnet nyde godt af hendes altid højt kvalificerede undervisning, og Bodil var meget vellidt blandt sine studerende. Hendes musikalske viden, kunnen og dømmekraft var indiskutabel.

Bodil har sat sit positive præg på hørelærefaget, især i forbindelse med uddannelse af sangstuderende og hørelærepædagoger. Det skal også nævnes, at Bodil sammen med kolleger udarbejdede den skriftlige optagelsesprøve i hørelære, som nu har været i anvendelse i mere end 20 år, og Bodils indsats i denne sammenhæng var formidabel.

Gennem en længere årrække var hun prorektor på DKDM, og efter sin pensionering virkede hun som censor ved optagelsesprøverne på både konservatorier og MGK.

Bodil var gift med Svend Westergaard, som i sin tid selv var tilknyttet DKDM som professor i hørelære og musikteori – samt i en periode tillige rektor for DKDM. 

Det lå Bodil meget på sinde at få udgivet nogle af sin mands mange efterladte manuskripter, og for nogle få år siden lykkedes det hende at få udgivet Svend Westergaards omfattende bog om rytme, som mange musikstuderende har og vil få stort udbytte af.

Vores tanker går til hele Bodils familie – ikke mindst til hendes søn Christian, som i dag selv er en højt skattet underviser på DKDM.

Æret være Bodils minde.

Per Bundgård, studielektor
og Erik Højsgaard, professor emeritus

Bodil bliver bisat fra Trinitatis Kirke i København tirsdag den 23. januar kl. 14.00.