Praktisk koncertinformation
KONSERVATORIETS KONCERTSAL
Koncertsalen har indgang fra Julius Thomsens Gade 1. Vi har plads til 1058 gæster i Koncertsalen. Pladserne fordeler sig på Gulv (nederste niveau), Balkon (1. sal) og Etage (2.sal). Koncertsalen og forhuset er fredet og er en del af den danske kulturhistorie, og derfor skal vi alle passe på bygningen.
Forhuset er den bygning, der omgiver Koncertsalen, herunder bar, garderobe og foyer. Vores forhuspersonale står klar til at tage imod dig, og de er behjælpelige, hvis du er i tvivl om noget.
Her kan du downloade vores salsplan
MAD OG DRIKKEVARER, OVERTØJ OG TASKER
Sæderne i salen er lavet af kernelæder og er sårbare over for især væske, og de bliver let ridsede. Derfor er det ikke muligt at medbringe mad, drikkevarer, overtøj og større tasker i salen. Herved er du også med til at værne om din egen og dine med-koncertgængeres sikkerhed. Tasker og overtøj skal opbevares i vores gratis, bemandede garderober, som holder opsyn under en koncert.
HVORNÅR LUKKER DØRENE?
Alle vores koncerter og arrangementer begynder til tiden. Hvis du kommer for sent, kan vi desværre ikke garantere, at du kan komme ind i salen før efter pausen, da det kan være forstyrrende for såvel gæster som de medvirkende. Vi anbefaler derfor, at du kommer i god tid, så du kan nå at aflevere dit overtøj i garderoben og finde din plads.
KONCERTSALENS BAR
En time før alle vores offentlige koncerter byder vi velkommen i vores foyerbar på Gulv. Her sælges kaffe, te, vin, øl, sodavand og lette snacks. Det også muligt at forudbestille drikkevarer til pausen, ved at henvende dig i baren inden koncertstart. Dine forudbestilte drikkevarer vil blive serveret enten på skranken ved Garderobe E eller F, hvilket du får at vide af personalet når du har lavet bestillingen.
Til de fleste store koncerter vil vi også have en bar åben i Carl Nielsen foyeren på Balkon. Det er dog ikke muligt at få serveret forudbestilte drikkevarer i Carl Nielsen foyeren.
ORDENSREGLER
Til alle vores koncerter beder vi dig slukke mobiltelefonen og generelt vise hensyn til de andre gæster i salen.
Vores forhuspersonale er til stede for at give dig som gæst den bedst mulige oplevelse – men også for at sørge for, at vi overholder Koncertsalens regler om fredning. Derfor beder vi om, at alle gæster følger personalets anvisninger og udviser respekt herom.
Vi forbeholder os retten til at afvise og bortvise gæster, som ikke følger husets regler og personalets anvisninger.
KØRESTOLSBRUGERE OG GANGBESVÆREDE
Ved koncerter og arrangementer i Koncertsalen tilbyder vi adgang for fire kørestolsbrugere med ledsager til Gulv (nederste niveau).
Der er ikke elevator i Koncertsalen, og kørestolsbrugere kan altså ikke benytte Balkon og Etage. Ligeledes anbefaler vi gæster, som er dårligt gående, at benytte sig af pladserne på Gulv. Hvis man ønsker at benytte Balkon og Etage, skal man selv have ledsager med til hjælp med trapperne. Toilet for kørestolsbrugere findes i forhuset (i stueetagen).
Der er handicapparkeringsplads til højre for indgangen til Konservatoriets Koncertsal i Julius Thomsens Gade. Køretøjer forsynet med synligt parkeringskort for personer med handicap er undtaget for digital registrering og betaling i parkeringszonen.
Det er desværre ikke muligt at låne hverken kørestole eller teleslynge.
DKDM’S ØVRIGE SALE
Studiescenen, Ny Sal, Havesalen, Orgelsalen og Studiefoyeren har indgang fra Rosenørns Allé 22.
Der er kørestolslift til Ny Sal, men da det er en fredet bygning, er der desværre ikke lift til de øvrige sale. Her er der trapper og mindre trin, der skal forceres – kom derfor i god tid og hav en ledsager/hjælper med, hvis du ønsker at overvære disse koncerter og arrangementer.
TRANSPORT OG PARKERINGSFORHOLD
Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ligger på hjørnet af Rosenørns Allé og Julius Thomsens Gade på Frederiksberg.
Konservatoriet ligger lige over for Forum Metrostation.
Buslinjerne 2A, 71 og 250S stopper på Rosenørns Allé, linje 1A på H.C. Ørstedsvej.
Der er flere muligheder for parkering i området, som både indgår i Frederiksbergs og Københavns Kommunes parkeringszoner. Du skal selv orientere dig, om du parkerer i Frederiksbergs eller Københavns Kommunes parkeringszone. For begge zoner skal du være digitalt registreret fra parkeringens start – enten gennem én af de digitale parkeringsapps eller gennem nærmeste p-automat.
Mere information om parkeringsregler og kort over zonerne findes på Frederiksbergs Kommunes hjemmeside og Københavns Kommunes hjemmeside