Uddannelsesniveauer på DKDM

Herunder kan du orientere dig om de uddannelsesniveauer, der udbydes på DKDM, og om undervisningsstrukturen.

Konservatoriet udbyder en treårig bacheloruddannelse og en toårig kandidatuddannelse, hvor du kan specialisere og fordybe dig i et særligt område. Der er i uddannelsen indbygget flere valgmoduler, som giver dig som studerende mulighed for individuel og fleksibel tilrettelæggelse af uddannelsen.

Efter kandidatuddannelsen er der mulighed for at søge optagelse på solistuddannelsen, der normalt varer to år og afsluttes med en offentlig debutkoncert. Du kan også gå på Operaakademiet. 

Konservatoriet tilbyder også en række efter- og videreuddannelser. 

Undervisningen veksler mellem skemalagt og frie uger 

Undervisningen er tilrettelagt i en kombination af skemalagte og skemafri uger, der typisk anvendes til særlige orkesterprojekter eller mere tværgående projekter og kurser. Der er både solo-, hold- og projektundervisning. 

Studieåret på Konservatoriet

Undervisningen på konservatoriet begynder sidst i august og slutter i slutningen af maj, hvor sommereksamenerne begynder. Studieåret slutter som regel i uge 25. Studieåret er opdelt i to semestre: Det første fra august til december og det andet fra januar til juni. 

SU-berettigede uddannelser 

Alle DKDM’s fuldtidsuddannelser er SU-berettigede. Du kan søge SU og læse mere om forudsætningerne for modtage SU på SU’s hjemmeside.

Bacheloruddannelsen er treårig og giver dig efterfølgende adgang til en -+toårig kandidatuddannelse

Som bachelorstuderende får du undervisning i dit hovedfag og en række supplerende fag. Du lærer b.la. at undervise gennem fag som pædagogiske teorier, formidling og hovedfagsspecifik pædagogik. Afhængig af dit hovedfag har du også undervisning i almene fag som teori, hørelære, musikhistorie og klaver. På hovedfagsområdet vil du også løbende være involveret i projekter, ensembleaktiviteter mv. i løbet af hele din studietid.

KARRIEREPLANLÆGNING OG ENTREPRENØRSKAB

Du bliver bevidst om dine karrieremuligheder, og du lærer at starte dine egne projekter op igennem erhvervsforberedende fag som karriereplanlægning, entreprenørskab, markedsføring, IT og pressehåndtering. Du kan også vælge mellem kurser som f.eks. performancepsykologi, audition-træning og basal ophavsret.

LÆS DIN STUDIEORDNING

Alle bacheloruddannelserne er defineret af en studieordning, som beskriver, hvilken undervisning du modtager som studerende, og hvordan dine eksamensvilkår er. Det kan du læse mere under studieordningerne.

Konservatoriets kandidatuddannelser er toårige og udbyder undervisning i en lang række hovedfag

På kandidatuddannelsen kan du fordybe dig i dit instrument, og hovedfagsundervisningen er den centrale del af studiet, der giver dig kunstneriske og pædagogiske færdigheder på et højt niveau.

Undervisningen er ofte en kombination af soloundervisning, holdundervisning og projektarbejde, og du får mulighed for at deltage i en lang række masterclasses med internationale gæstelærere. Hertil kommer inputs på højeste niveau gennem DKDM's unikke internationale samarbejder om Distance Learning og Global Audition Training.

Som studerende skaber du en personlig profil gennem valgfrihed i uddannelsen, og det afsluttende kandidatprojekt giver dig mulighed for at formidle dit eget projekt. Studiet åbner mulighed for praktikforløb på det kunstneriske og pædagogiske arbejdsmarked, så du kan prøve dig selv af i en professionel sammenhæng allerede i løbet af dit studium.

Som kandidatstuderende på orkesterområdet vil du opleve fordelene ved konservatoriets tætte samarbejde med Copenhagen Phil, ligesom du hvert år vil deltage i de udfordrende stunt-auditions for DR Symfoniorkester, hvor du får feedback på dit konkurrencerepertoire fra orkesterets erfarne musikere. Et stærkt udgangspunkt for din videre karriere. 

LÆS DIN STUDIEORDNING

Alle kandidatuddannelserne er defineret af en studieordning, som beskriver, hvilken undervisning du modtager som studerende, og hvordan dine eksamensvilkår er. Det kan du læse mere om under studieordningerne.

Solistuddannelserne er toårige (tre- til fireårige for orkesterdirektion) og giver dig kunstneriske kvalifikationer på højeste niveau

Som soliststuderende er hovedfagsundervisning størstedelen af din undervisning. Du får dog også undervisning i fx entreprenørskab.  Du deltager også i de mange projekter, konservatoriet arrangerer. Udviklingen af dit særlige talent er undervisningens centrale element, og målet er kunstneriske kvalifikationer på højeste niveau. Masterclasses med danske og udenlandske gæstelærere giver dig en international horisont på din kunstneriske udvikling.

Som solist kan du vælge tre forskellige uddannelsesretninger (gælder dog ikke orkesterdirektion).

  1. Solist performer. Her fokuserer du på udviklingen af dit individuelle musikalske talent til højeste niveau.
  2. Solist kunstnerisk udviklingsvirksomhed. Her fokuserer du på udviklingen af dit individuelle musikalske talent til højeste niveau, og du fordyber dig sideløbende i et kunstnerisk udviklingsprojekt.
  3. Solist med undervisningskompetence (videregående niveau). Her fokuserer du på udviklingen af dit individuelle musikalske talent til højeste niveau, og du får undervisning i pædagogik på højeste niveau samt tilhørende superviseret undervisning på bachelor- og MGK-niveau.

Debutkoncert

Den højt profilerede, offentlige debutkoncert, som normalt afholdes i konservatoriets koncertsal, markerer afslutningen på dit studie og er den eneste eksamen i solistklassen.

Optagelse

Du kan søge optagelse på instrumentalt eller vokalt hovedfag, som komponist eller orkesterdirigent. Som pianist kan du også vælge at specialisere dig inden for kammermusik, repetition og akkompagnement. Der er også mulighed for at søge om optagelse som ensemble i solistklassen.

Læs din studieordning

Alle solistuddannelserne er defineret af en studieordning, som beskriver, hvilken undervisning du modtager som studerende, og hvordan dine eksamensvilkår er. Det kan du læse mere om under studieordningerne.

Hvad er et eksamensbevis?

Eksamensbeviset er det officielle dokument, der beviser. at du har færdiggjort din uddannelse. Alt efter hvornår du har fået det udstedt, kan det have forskellig udformning og indhold. Dit eksamensbevis vil som regel indeholde et dansksproget bevis, et engelsksproget bevis og et diploma supplement. Der udstedes kun ét originalt bevis. Det Kongelige Danske Musikkonservatorium opbevarer en kopi af dit originale bevis. Denne opbevares efter gældende regler i bekendtgørelsen.

Oversættelse af eksamensbevis

Har du behov for at få dit gamle eksamensbevis oversat i forbindelse med fx jobansøgninger i udlandet, anbefaler vi, at du får det oversat og bekræftet af en autoriseret translatør. Konservatoriet kan ikke være behjælpeligt med denne opgave.

Oversættelse af øvrige dokumenter

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ligger ikke inde med tidligere udgaver af uddannelsesordninger, studieordninger, kursusbeskrivelser og lign. oversat til engelsk. Det er heller ikke noget, vi har mulighed for at være behjælpelig med. Vi kan hjælpe med at finde materialer frem i et vist omfang på det oprindelige sprog, dvs. dansk. En eventuel oversættelse skal du selv sørge for. Får du materiale oversat ved en autoriseret translatør, kan vi være hjælpe med en bekræftelse af, at oversættelsen svarer til det danske dokument. Du skal forvente flere dages sagsbehandlingstid på dette.

Omregning af tidligere uddannelser

Uddannelser bestået før overgangen til bachelor- og kandidatuddannelser indeholder ikke ECTS-points. Konservatoriet har ikke mulighed for at omregne fagelementer eller tidligere studiestrukturer til ECTS-points.

Mistet eksamensbevis

Hvis du mister dit bevis, får du ikke udstedt et nyt bevis. Dog kan du, hvis dit bevis findes i konservatoriets arkiv, få udstedt en verificeret kopi. Du skal forvente flere dages sagsbehandlingstid på dette.

Hvornår udstedes et nyt eksamensbevis?

I få tilfælde vil det være muligt at få udstedt et nyt eksamensbevis. I alle tilfælde skal det originale eksamensbevis returneres til DKDM.

  1. I forbindelse med eksamensklage: Hvis du, efter du har fået udstedt et eksamensbevis, og inden for klagefristen, klager over din bedømmelse og får medhold i klagen, kan du blive tilbudt en omprøve. Hvis du accepterer dette tilbud, skal du aflevere dit eksamensbevis, og når den nye bedømmelse foreligger, udstedes der et nyt bevis til dig.
  2. Eksamenssnyd: Hvis der opdages snyd i forbindelse med en eksamen, og eksamensbeviset er udstedt, annulleres prøvens resultat og derpå tilbagekaldes eksamensbeviset. Der udstedes ikke et nyt bevis, før det originale er returneret, og prøven er bestået.
  3. Fejl: Hvis der sker administrative fejl, kan der udstedes nyt bevis. Dette kan f.eks. være, hvis et meritoverført fag er indtastet forkert. Der kan stilles krav om dokumentation i denne forbindelse.  

Tidligere konservatoriestuderende med diplomuddannelser eller andre uddannelser kan under visse omstændigheder få udstedt et bachelorbevis.

Musikkonservatoriernes Rektorer (MUR) har besluttet, jf. § 36, stk. 9 i bekendtgørelse om bachelor-, kandidat- og solistuddannelser ved musikkonservatorierne og Operaakademiet, at bachelorbevis kan udstedes til tidligere studerende, der har afsluttet en 4- eller 5-årig grunduddannelse i henhold til § 1, stk. 1, i dagældende bekendtgørelse nr. 193 af 23. marts 1995 om uddannelserne ved musikkonservatorierne og Operaakademiet eller har afsluttet en eventuel nyere uddannelse af mindst 3 års varighed, jf. § 33 a i ændringsbekendtgørelse nr. 777 af 9. oktober 1997.

Beslutningen træder i kraft pr. 1. marts 2016.