Asbjørn Nørgaard
Asbjørn Nørgaard er en af sin generations førende klassiske danske musikere og har i årenes løb markeret sig både som solist, kammermusiker og orkestermusiker. Han er bratschist i Den Danske Strygekvartet, som er et internationalt prisvindende ensemble, der spiller cirka 80 koncerter om året og optræder i hele verden. Asbjørn Nørgaard er desuden kunstnerisk leder for DSQ-festivalen, koncertserien Series of Four og bestyrelsesleder i Art Music Denmark, som er den danske genreorganisation for klassisk musik, ny kompositionsmusik og lydkunst. Asbjørn Nørgaard er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med debutkoncert i 2013. Desuden har han studeret på Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin, Edsberg Musikinstitut i Stockholm samt Norges Musikhøgskole.
UNDERVISNING
2015, adjungeret professor DKDM (Quartet in residence)
2020 – timelærer på DKDM
Prisvindende elever
Nicholas Swensen
1. Pris, oskar Nedbal International Viola Competition, 2020
1. pris Julliard Viola Concerto Competition, 2021
3. pris, Primrose International Viola competition 2021
Alva Holm
1. pris, Solistpriset 2022
Daniel Śledziński
1. pris P2's Kammermusikkonkurrence 2020 (Novo Kvartetten)
2. pris, Trondheim International Chamber music competition
KUNSTNERISK PRAKSIS
Asbjørn udgør en fjerdedel af Den Danske Strygekvartet, med hvem han har modtaget mange priser og udmærkelser, senest Musical America Ensemble of the Year 2020. Kvartetten turnerer over hele verden og gennemførte i 2020 en koncertcyklus med alle Beethovens strygekvartetter i Lincoln Center i New York. Deres CD-serie ‘Prism’ var i 2019 nomineret til en Grammy Award. 2021-2024 er de artists in residence i hhv. Wigmore Hall in London og Carnegie Hall i New York.
Den Danske Strygekvartet er arrangører af både DSQ Festival samt koncertserien ‘Series of Four’. Her indtager musikerne i kvartetten både en mere administrativ rolle samtidigt med, at de fungerer som kunstneriske ledere.
UDVIKLINGSVIRKSOMHED
Sammen med accordeonisten Andreas Borregaard arbejder Asbjørn på PUV-projektet ”Øvelsens Mester”.