David Hildebrandt
Baggrund
David Hildebrandt er uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med undervisning fra blandt andre Bent Lylloff og Gert Mortensen. Han debuterede i 2004 i Den Sorte Diamant og har siden turneret i store dele af verden. Som medstifter af Nordic Percussion Group, Alpha Trio og PACE Percussion Trio har han spillet en betydelig rolle i fremme og udvikling af ny musik. Han har uropført en lang række værker for solo-slagtøj og medvirket på adskillige albumudgivelser.
Undervisning
Siden 2021 har David arbejdet som timelærer ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han har afholdt workshops og masterclasses på konservatorier både i Danmark og i udlandet samt undervist løst på Rytmisk Musikkonservatorium. Derudover underviser han også privat.
Kunstnerisk praksis
David Hildebrandt er en dansk slagtøjsspiller og performer med primært fokus på ny og eksperimenterende musik. Han har haft en betydningsfuld indflydelse på repertoireudviklingen inden for dette område gennem sine talrige værkbestillinger. Han arbejder bredt på tværs af genrer og bevæger sig ubesværet mellem flere forkellige musikalske stilarter. Gennem samarbejder med internationalt anerkendte kunstnere inden for både klassisk og rytmisk musik har han bidraget til at udvikle nye stiludtryk ved at fusionere forskellige traditioner og genrer. Han nærer en dyb
respekt for musikalsk stilforståelse og genrefordybelse, samtidig med at han arbejder på at nedbryde grænser og udfordre konventioner i håb om at skabe nye og relevante udtryksformer, der kan bringe klassisk musik ind i en moderne kontekst.
Hans interesse for lyd og rytme har ført til udviklingen af en holistisk metode til forståelse af polyrytmik. Denne metode kaster ikke blot nyt lys over polyrytmik som fænomen, men fremmer også motorisk udvikling, hvilket giver den betydelig pædagogisk relevans. Som resultat af hans forskning er bogen ‘Polyrhythms – The Hildebrandt Method' blevet udgivet. Denne bog revolutionerer tilgangen til polyrytmer ved at bygge bro mellem kompleks musikalsk teori og praktisk anvendelse.
Forskning
PUV:
CRATAEGI (2024-2025)
Bogen 'Polyrhythms - The Hildebrandt Method' er resultatet af omfattende forskning i rytme og polyrytmik. Metoden præsenteret i bogen giver en ny forståelse af rytmer, der tidligere blev betragtet som ikke spilbare.
International aktivitet
Som solist og kammermusiker har han optrådt i Europa, USA og Asien på steder og festivaler som Wigmore Hall, National Philharmonic Warsaw, Huddersfield Festival, Transit Festival, Roskilde Festival, Seoul Drum Festival, Sound Ways (Sankt Petersborg), SoXXI Festival (Valencia), Meyerhold Theater (Moskva), Radialsystem Berlin, Borusan Music House Istanbul, Seoul World Cup Stadium, Sophiensaele Berlin, Poznan Baroque og Darmstadt Festival.
Publikationer og indspilninger
- Polyrhythms – The Hildebrandt Method, Aarhus University Press (2024)
- CRATAEGI
- A different Kind of Tension
- Alpha Trio
- PACE Percussion Trio