Gorm Larsen
Baggrund
Gorm Larsen er uddannet ved Royal College of Music, London (ARCM) i 1993 og studerede efterfølgende med hovedfagene kor- og orkesterledelse ved DKDM hvorfra han afsluttede med diplomeksamen i 1999. Videre studier i hørelære og hørelærepædagogik ved DKDM afsluttende med kandidateksamen (MMus) i 2010.
Undervisning
Gorm Larsen undervist i hørelære ved DKDM siden 2010. Ved siden af sit virke på DKDM har han i en lang række sammenhænge undervist og været coach for kor indenfor områderne: hørelære, klangarbejde, intonation, opførelsespraksis og koncertperformance/formidling. Derudover har han undervist i kordirektion ved masterclasses i England og Kroatien.
Kunstnerisk praksis
Gorm Larsen har siden 1996 dirigeret en række kor i Danmark – bl.a. Graabrødre Kammerkor, vokalgruppen MPIRI og han har stået for korindstudering med Den Jyske Operas kor.
Han har i de sidste 25 år haft en omfattende koncertaktivitet overalt i Danmark og han har turneret til bl.a. Norge, Sverige, Finland, Island, Færøerne, Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien, Estland og England. Hans arbejder indenfor et vidtfavnende repertoire indenfor de sidste 600 års musik med særligt fokus på tidlig musik, ny musik og nordisk musik.
Udover en lang række a cappella koncerter har han stået i spidsen for opførelser af bl.a. Händels Messias, Johannespassionen og kantater af J.S. Bach, Buxtehudes Membra Jesu Nostri samt en lang række uropførelser af ny musik.
I 2008 stod han for den musikalske ledelse af forestillingen Barbara (i samarbejde med Saga Dance Company) som repræsenterede Danmark ved World Expo 2008 i Zaragoza, Spanien.
CD udgivelser
2010 Mai-mynd, TUTL forlag
2007 Upp gledist, Rejoice, TUTL
2006 Flódir av Ljósi , Floder af lys, TUTL
Gorm Larsen har siden 2004 være musikproducer ved DR P2 og har været ansvarlig for mere end 500 klassiske musikoptagelser over hele Danmark med førende danske og internationale kunstnere.
PUV
DIG Music Project: Ear Training Functional Analysis, et online program til funktionsanalyse af dur-moltonale værker fra det klassiske repertoire.
Videregående hørelæremetodik på DKDM i perioden 1930-2010. Fokus på metodiske strømninger samt faglig praksis og udvikling.