Andrew Crooks bliver ny leder for Operaakademiet fra august 2024

Det er med meget stor glæde, at vi kan meddele, at et enigt ansættelsesudvalg blandt et meget stærkt og kompetent ansøgerfelt har besluttet at tilbyde Andrew Crooks stillingen som leder for Operaakademiet fra august 2024.

Andrew Crooks kommer fra en stilling som gæsteprofessor (opera coach) på University of Cincinnati College-Conservatory of Music, leder af musikafdelingen i Cincinnati Opera og gæsteprofessor for the Aotearoa New Zealand Opera Studio. Fra 2010-2017 arbejdede Andrew Crooks som en del af music staff på Deutsche Oper Berlin og Komische Oper Berlin, hvor han var med i korforberedelserne til mere end 80 forskellige operaer, operetter og musicals. Han har været Studienleiter for New Zealand Opera (2020-21) og arbejdet for Wolf Trap Opera, Kiez Oper (Berlin) samt Washington National Opera. Andrew Crooks’ undervisningserfaring omfatter tre år som assisterende professor i musik og musikalsk leder af opera ved Lawrence University, Wisconsin.

Andrew Crooks har en kandidatgrad fra Indiana University (MM korledelse) og University of Cincinnati College-Conservatory of Music (AD opera coaching) samt bachelorgrader i musik og tysk fra University of Otago, New Zealand.

Andrew Crooks vil være til møder og introduktion i Operaakademiet, Den Kongelige Opera og på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium fra den 13. til 17. maj.

Vi ser med glæde frem til et godt samarbejde.