Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen talentpriser 2024

Nuværende og tidligere DKDM-musikere er blandt årets modtagerne

Hvert år i forbindelse med Carl Nielsens fødselsdag uddeles hæderspriser og talentpriser fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat til billedhuggere, musikere og komponister, hvoraf flere af talentprismodtagerne ifølge Legatet allerede er godt på vej i deres karriere.

Blandt modtagerne er DKDM-studerende Gustav Piekut, pianist fra solistklassen og Bjarke Schousboe, bachelorstuderende på fagot samt tidligere DKDM-studerende Nicholas Swensen.

I en pressemeddelelse fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat skriver de om Gustav Piekut: ”(…) pianist Gustav Piekut, der allerede i en ung alder høster store roser verden over for sit virtuose spil og af flere spåes en fremtid som Danmarks næste verdensnavn inden for den klassiske musik.”

Gustav Piekut udtaler selv om den flotte anerkendelse: ”Som alle musikere og kunstnere lægger jeg en meget stor del af min væren i min beskæftigelse, og prisen motiverer mig til fortsat at gå til musikken med nysgerrighed og ildhu. Det er også en betydelig anerkendelse at blive føjet til den flotte liste af tidligere prismodtagere (…)”.

For den unge fagottist Bjarke Ramnefjell Schousboe, som startede sin karriere som 7-årig, og som sidenhen har vundet adskillige priser, legater og konkurrencer, tegner fremtiden sig også lys. Om modtagelsen af talentprisen udtaler han: ”At få Carl og Anne Marie Carl Nielsens talentpris, for mig, er ikke blot en stor ære. Det er en kæmpe anerkendelse, motivation og finansiel frihed (…)”

Med talentpriserne følger 150.000 kr. som anerkendelse af modtagernes kunstneriske talent og som opbakning og støtte til deres fremtidige arbejde.

Om årets talentprismodtagere

”Årets talentprismodtagere har noget på hjerte og vi får et generøst og mangfoldigt blik ind i, hvad der venter fremtidens musikpublikum,” udtaler Line Tjørnhøj, bestyrelsesmedlem i Legatet,

Læs mere om Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen Legats talentprismodtagere

 

Kilde: Kulturmonitor og Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat

Foto: Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat