Eva Hess Thaysen bliver DKDM’s nye sangprofessor

Eva Hess Thaysen er blevet udnævnt til professor i sang på DKDM og tiltræder i rollen pr. 1. august 2024. Hun er allerede ansat som lektor i sang og som uddannelsesleder, og hun har undervist i hovedfag på DKDM siden 2008.

Eva Hess Thaysen har haft en omfattende karriere som operasanger og solist på nationalt og internationalt niveau, og hun har som underviser gennem årene haft fornemme resultater med uddannelsen af en lang række sangere.

Siden 2006 været Eva Hess Thaysen været uddannelsesleder og senere leder af DKDM’s forskning og kunstneriske udviklingsområde (FOKU). Hun har samtidig gennem årene opbygget et stort netværk af internationale kolleger og samarbejdspartnere på konservatorieuddannelser i både Europa, USA og Kina, og her har hun givet en lang række masterclasses, ligesom hun har været oplægsholder på flere internationale konferencer. I efteråret 2023 udkom Eva Hess Thaysens bog Danish Diction in Art Song, som er resultatet af et mangeårigt kunstnerisk udviklingsarbejde.

Eva Hess Thaysen har spændende visioner for sanguddannelserne både på DKDM og på Operaakademiet, og DKDM ser frem til de kommende års arbejde med udvikling af området. Eva vil forsat varetage opgaven som leder af DKDM’s forskning og kunstneriske udviklingsområde.

”På konservatoriets vegne glæder jeg mig meget over at kunne ansætte Eva Hess Thaysen som professor i sang. Hun virker allerede som lektor i sang, hvor hun har vist fremragende pædagogiske resultater og uddannet mange sangere på højeste niveau. Som professor vil hun kunne trække på sin kæmpe erfaring som både underviser og masterclassholder i internationale sammenhænge. Hun har et dybt repertoirekendskab og en tungtvejende bagage fra sin store kunstneriske karriere. Det bliver samtidig spændende at følge hendes videre arbejde med at udvikle sanguddannelsen og arbejdet på Operaakademiet,” udtaler rektor Niels Rosing-Schow.